Sporočila za javnost

 • Športni dan krkašev

  Novo mesto, 18. junij 2022 – Minulo soboto smo v Krki znova organizirali tradicionalni Krkin športni dan. Na igriščih športnega parka na Loki so se Krkini sodelavci pomerili v različnih športih. To je bil dan timskega duha, zdrave športne tekmovalnosti in dobrega razpoloženja, na katerem so krkaši pokazali svoje talente in kondicijo v številnih športnih disciplinah in dejavnostih ter krepili dobre medsebojne odnose.

 • Koncert ob jubileju Kulturno umetniškega društva Krka

  Novo mesto, 17. junij  2022 – S sinočnjim koncertom smo v farmacevtski družbi Krka počastili 50-letnico obstoja Kulturno umetniškega društva Krka (KUD Krka), na katerem sta se predstavila Mešani pevski zbor Krka in novoustanovljeni Oktet Krka. V družbi že od samih začetkov prisegamo na odličnost na vseh področjih delovanja, zato tudi kulturo razumemo kot sožitje dela in umetnosti. Upravni odbor Kulturno umetniškega društva Krka je ob jubileju za odlično postavljene temelje, 50 let dela, zvestobe in predanosti, podelil nagrado Kulturno umetniškega društva Krka prvi predsednici KUD Krka Joži Miklič. Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) pa je KUD-u Krka podelil jubilejno priznanje za 50 let delovanja in doseganja kvalitetnih ustvarjalnih in poustvarjalnih dosežkov, ki ga je ob tej častitljivi obletnici podelila vodja novomeške izpostave JSKD, Klavdija Kotar. Za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske vokalne glasbe je JSKD pevkam in pevcem Krkinega mešanega pevskega zbora podelil tudi Gallusova priznanja in značke za 40, 30, 20 in 10 let glasbenega udejstvovanja na področju ljubiteljske vokalne. 

 • Krkina zgodba je zgodba o ljudeh

  Otočec, 27. maj 2022 – S tradicionalnim dnem Krkinih priznanj smo v Krki tudi letos izkazali priznanje vsem tistim, ki so s pripadnostjo, predanim in zavzetim delom ter inovativnostjo prispevali k dosežkom podjetja in dosegli svoj osebni delovni in ustvarjalni presežek. Plakete smo podelili letošnjim jubilantom, naj sodelavcem in naj vodjem ter sodelavcem, ki so se posebej izkazali na marketinškem področju ter na področju registracij zdravil in množične inovativne dejavnosti. Letos so sodelavci poleg priznanj prvič prejeli tudi Krkine značke, ki so posebno priznanje za uspehe, hkrati pa tudi nagrada za pripadnost podjetju. Za njihov prispevek k rasti Krke se jim je v slovesnem nagovoru zahvalil prvi mož Krke Jože Colarič, ki letos tudi sam obeležuje 40 let dela v Krki.

 • V Krki negujemo vezi z upokojenci

  Otočec, 25. maj 2022 – Na srečanju upokojenih sodelavcev smo se zahvalili 138 sodelavkam in sodelavcem, ki so se upokojili v letu 2021. Od tega jih je bilo 108 iz družbe Krka in 30 iz Term Krka. Mnogi med njimi so bili v Krki zaposleni vso delovno dobo in so s svojim delom, znanjem in zavzetostjo pomembno prispevali k njenemu napredku.

 • Krka je objavila rezultate poslovanja v prvem četrtletju 2022

  Skupina Krka je v prvem četrtletju 2022 ustvarila prodajo v višini 432,5 milijona EUR, kar je 9 % več kot v enakem lanskem obdobju, in ustvarila 90,7 milijona EUR čistega dobička, kar je 5 % več kot v enakem lanskem obdobju. Poročilo o poslovanju skupine Krka in družbe Krka v prvem četrtletju 2022 je nadzorni svet družbe Krka obravnaval na včerajšnji redni seji.