Sporočila za javnost

 • Nagrajena dela odlikuje osredotočenost na rezultat

  Danes smo v Krki razglasili prejemnike Krkinih nagrad za srednješolske raziskovalne naloge. Na letošnji razpis se je odzvalo 86 mladih raziskovalcev iz 17 gimnazij oz. srednjih šol, ki so ob pomoči mentorjev in somentorjev pripravili 52 raziskovalnih nalog. Med njimi je znanstveni odbor Sveta Sklada Krkinih nagrad avtorjem 24 raziskovalnih nalog podelil Krkino nagrado, 28 pa jih je prejelo Krkino priznanje. Posebno zahvalo za dolgoletno prizadevno spodbujanje in uspešno mentorstvo dijakov je tokrat prejela profesorica z II. Gimnazije Maribor. Okoliščinam primerno smo simpozij in razglasitev nagrajencev izpeljali na daljavo – prek spletnega medija.

 • Krki osem priznanj za najboljše inovacije za leto 2021

  Na včerajšnji podelitvi priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK), ki je potekala na Otočcu, je Krka prejela kar štiri zlata in štiri srebrna priznanja za inovacije za leto 2021. Vsem nagrajenim sodelavkam in sodelavcem čestitamo!

 • V Krki organizirali požarno vajo

  Današnji zvoki sirene sistema za javljanje požara niso naznanjali pravega izrednega dogodka, ampak so napovedali začetek Krkine požarne vaje, ki je to pot potekala v obratu Farmacevtika. Zavedamo se skrbi za varnost zaposlenih, okoliških prebivalcev in naravnega okolja, zato na vseh lokacijah podjetja po Sloveniji redno izvajamo vaje na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, s katerimi preverjamo svojo pripravljenost na morebitne izredne dogodke.

 • Krkin pokroviteljski odbor Doma starejših občanov Novo mesto praznuje 40 let srčnosti

  Včeraj smo v Domu starejših občanov Novo mesto obeležili 40 let delovanja Krkinega pokroviteljskega odbora. Na slovesnosti je navzoče nagovorila direktorica DSO Novo mesto Milena Dular, ki je Krki ob tej priložnosti podelila priznanje za 40 let pokroviteljstva, njenemu pokroviteljskemu odboru pa zahvalo za 40 let plemenitih dejanj in srčne predanosti. Zbrane je nagovorila tudi Krkina članica uprave – delavska direktorica Milena Kastelic. Na slovesnosti so predstavili tudi publikacijo z naslovom 40 let srčnosti, ki jo bodo prejeli prav vsi stanovalci doma starejših.  

 • V Krki slovesna akademija v počastitev 50-letnice Krkinih nagrad

  Novo mesto, 3. september 2021 – Jubilejne, 50. Krkine nagrade smo v Krki obeležili s slavnostno akademijo. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je ob tej priložnosti Sklad Krkinih nagrad odlikoval z visokim državnim odlikovanjem red za zasluge za 50 let Krkinih nagrad in za spodbujanje znanstvenih dosežkov zlasti med mladimi. Jože Colarič, predsednik uprave in generalni direktor ter predsednik Častnega odbora Sveta Sklada Krkinih nagrad, in dr. Aleš Rotar, član uprave in direktor Razvoja in proizvodnje zdravil ter predsednik Sveta Sklada Krkinih nagrad, pa sta na slovesnosti za dolgoletno mentorsko delo in vsestransko podporo Krkinim nagradam podelila zahvale posebej zaslužnim posameznikom. Jubilej Krkinih nagrad, ki so že pol stoletja simbol znanja, razvoja in napredka, smo zaznamovali tudi z novo mislijo, dodano skulpturi Krkine deklice z rastočo knjigo, ki ponazarja razvoj in identiteto Krke kot stalno učečega se podjetja.