Sporočila za javnost

 • Petdeset let Krkinih gasilcev

  16. junija 2021  smo v Krki obeležili pet desetletij delovanja Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Krka (PIGD). Kot je poudaril predsednik uprave, generalni direktor Krke in častni član društva Jože Colarič, je slednje že od samega začetka pomemben člen pri zagotavljanju visoke stopnje požarne varnosti in nemotenega poslovanja tovarne zdravil Krka. Na slovesnosti so zaslužnim posameznikom ob jubileju podelili priznanja, plakete in zahvale PIGD Krka. Gasilska zveza Slovenije pa je PIGD Krka podelila gasilsko odlikovane za posebne zasluge – plamenico III. stopnje.

 • Krkina najpomembnejša konkurenčna prednost so ljudje

  V Krki smo tudi letos organizirali tradicionalni Dan Krkinih priznanj, na katerem smo izkazali priznanje vsem sodelavkam in sodelavcem, ki vidno prispevajo h Krkinim dosežkom. Zaradi okoliščin smo od 24. maja do 3. junija organizirali kar 24 manjših slovesnih prireditev. Osrednja prireditev, na kateri smo podelili priznanja jubilantom 40-letnikom, naj sodelavcem in naj vodjem, izbranim na ravni skupine Krka ter sodelavcem, ki so se posebej izkazali na področju inovativne dejavnosti, je letos sicer v manjšem obsegu tradicionalno spet potekala na Otočcu v petek, 28. maja. Minulo sredo smo se za minulo delo in pripadnost zahvalili tudi vsem krkašem, ki so se upokojili v lanskem letu. Prireditve so potekale skladno z veljavnimi ukrepi NIJZ za zaščito pred okužbo s koronavirusom.

 • Krka je objavila rezultate poslovanja v prvem četrtletju 2021

  Skupina Krka je v prvem četrtletju 2021 dosegla prihodke od prodaje v višini 395,8 milijona EUR, kar je 14 % manj kot v primerljivem lanskem obdobju, in ustvarila 86,4 milijona EUR čistega dobička oziroma 1 % več kot v primerljivem lanskem obdobju. Poročilo o poslovanju skupine Krka in družbe Krka v prvem četrtletju 2021 je nadzorni svet družbe Krka obravnaval na včerajšnji redni seji.

 • Vitamin D nadomeščajte vse leto

  Dokazano je, da vitamin D pomembno vpliva na delovanje imunskega sistema, zato že vse od začetka epidemije covida-19 o njem potekajo številne raziskave in strokovne razprave. Ker večini slovenskega prebivalstva tega vitamina primanjkuje, strokovnjaki svetujejo, da ga nadomeščamo vse leto. Zaradi sodobnega načina življenja namreč tudi v toplejših mesecih na soncu ne preživimo tistega dela dneva, ko so sončni žarki dovolj močni za zadostno tvorbo vitamina D.

 • Predlagana dividenda za Krkine delničarje 17,6 % višja od lanskoletne

  Na včerajšnji redni seji nadzornega sveta sta nadzorni svet in uprava družbe Krka oblikovala predlog, da se delničarjem Krke izplača dividenda v višini 5,00 EUR bruto na delnico, kar predstavlja povečanje za 17,6 % v primerjavi z lanskoletno dividendo.