Inovacija v obliki dvoslojnih tablet – manj tablet, enaka učinkovitost

Pri zdravljenju kroničnih bolezni morajo bolniki pogosto hkrati jemati več tablet z različnimi zdravilnimi učinkovinami. Kadar učinkovine zaradi različnih kemijskih in/ali fizikalnih lastnosti niso združljive, so primernejše dvoslojne tablete. Gre za trdno farmacevtsko obliko, ki omogoča fizično ločevanje sestavin, s tem pa ustrezno stabilnost oziroma kakovost izdelka. Bolnikom tako omogočimo jemanje ene same tablete in jim s tem bistveno olajšamo zdravljenje.

Z uvedbo fiksnih kombinacij več zdravilnih učinkovin v eni farmacevtski obliki bolnikom omogočamo enostavno jemanje zdravila po predpisanem režimu. Na ta način dosežemo optimalni izid zdravljenja, kar nedvomno izboljša kakovost bolnikovega življenja. Nezanemarljiv je tudi vpliv na okolje, saj kombiniranje več zdravilnih učinkovin v enem zdravilu pomeni manj odpadne ovojnine.

Zdravilo, ki v ločenih plasteh združuje učinkovini telmisartan in hidrokloriazid, je le eno od Krkinih zdravil v obliki dvoslojnih tablet.

dvoslojne tablete

Dvoslojne tablete omogočajo tudi nadzorovano sproščanje ene ali več zdravilnih učinkovin

Učinkovina iz prvega sloja se sprosti takoj, učinkovina iz drugega sloja pa se sprošča dalj časa oziroma z zakasnitvijo. Na ta način se terapevtska koncentracija zdravila v telesu vzdržuje dalj časa, kar omogoča boljši terapevtski učinek. Prednost nadzorovanega sproščanja je, da se zdravilo jemlje le enkrat na dan, ustrezna koncentracija zdravila pa traja cel dan.

Proizvodnja dvoslojnih tablet je poseben izziv. Zdravilni učinkovini v obeh slojih morata biti zelo natančno odmerjeni. Pomembno je tudi, da ne pride do ločevanja slojev, ki se razlikujeta po sestavi in s tem tudi po fizikalnih lastnostih.

Slideshow slide 1

Dvoslojne tablete

0:20

Raziskujte naprej

Multiparty banner 1

VRHUNSKA TEHNOLOGIJA

Kakovost, varnost in učinkovitost naših zdravil zagotavljamo z uporabo najsodobnejše tehnologije.

Več

KAKOVOST

Kakovost je naša zaveza, z njo se srečujemo na vsakem koraku.

Več

Izdelki

S kakovostnimi izdelki omogočamo varno in učinkovito zdravljenje.

Več