Proizvodnja končnih izdelkov

Proizvodnja zdravil zagotavlja kakovostne izdelke v skladu s potrebami trgov. To nam uspeva zaradi hitrega odzivanja na spreminjajoče se zahteve trgov ter nenehnega izboljševanja proizvodnih procesov v vseh družbah skupine Krka in na pogodbenih proizvodnih mestih.

Z uvajanjem naprednih tehnoloških procesov sledimo zakonodaji o proizvodnji izdelkov. Povečujemo proizvodne zmogljivosti in izboljšujemo stroškovno učinkovitost procesov v skupini Krka.

PROIZVODNJA KRKINIH ZDRAVIL

poteka v tehnološko dovršenih obratih doma in v tujini.

Okoli 3000 zaposlenih v 9 proizvodnih obratih v Sloveniji in 4 proizvodnih podjetjih v tujini ter pri izbranih pogodbenih partnerjih po svetu proizvaja kakovostna, varna in učinkovita zdravila.

Ob optimalni uporabi razpoložljivih virov v skupini Krka proizvedemo na leto več milijard izdelkov v vseh vrstah trdnih oblik, ki prevladujejo v sodobnem zdravljenju. Obvladujemo tudi tehnologijo za proizvodnjo poltrdnih, tekočih in sterilnih izdelkov.

Na leto proizvedemo več kot 16 milijard tablet in kapsul

3,8 2002 5,9 2005 7,9 2008 9,7 2011 12,0 2014 13,9 2017 16,2 2021 16,9 2023

* proizvodnja tablet in kapsul v milijardah kosov

S stalnim povečevanjem proizvodnih zmogljivosti ter nadgradnjo sistemov zagotavljamo visoko kakovost in stroškovno učinkovitost proizvodnih procesov.

Posebno pozornost namenjamo digitalizaciji. Vpeljali smo elektronsko planiranje, proizvodno dokumentacijo in s tem povezano avtomatizacijo ter brezpapirno poslovanje. Digitalizacija in robotizacija omogočata hiter in ustrezen odziv na potrebe trgov. Uvedli smo sistema sledljivosti zdravil in preprečevanja vstopa ponaredkov v dobavne verige (t. i. FMD-zakonodaja v državah EU, Ruski federaciji in na drugih trgih). Sledimo tudi specifičnim zahtevam na področju embalaže, saj se zavedamo, da vsak od več kot 70 trgov pričakuje jezikovno in vsebinsko prilagojen končni izdelek.

Pomemben del proizvodnje poteka v Notolu 2, ki smo ga odprli leta 2015. Za obrat z najsodobnejšo tehnologijo ter visoko stopnjo digitalizacije, avtomatizacije in robotizacije, podprto z naprednimi računalniškimi sistemi, smo kot najboljše industrijsko podjetje v Sloveniji prejeli naziv tovarna leta 2018. V Notolu 2 proizvedemo več kot tretjino izdelkov, proizvedenih v skupini Krka.

Obrati v tujini so posebej pomembni zaradi zagotavljanja dobav ključnim trgom. Vsi Krkini proizvodno-distribucijski centri so opremljeni z novimi proizvodnimi stroji. S tem utrjujemo položaj lokalnega proizvajalca.

Zagotavljamo visoko kakovost izdelkov, zaščito in varnost zaposlenih ter hitrost in fleksibilnost. Z bogato ponudbo izdelkov se učinkovito prilagajamo zahtevam naših številnih in raznolikih trgov.

Raziskujte naprej

Multiparty banner 1

INFORMACIJE ZA VLAGATELJE

Na enem mestu smo zbrali vse podatke o delnici in dividendah ter odgovorili na najpogostejša vprašanja.

Več

O nas

Utrjujemo položaj enega vodilnih generičnih farmacevtskih podjetij v svetu.

O nas

Zaposlitev

Skupaj gradimo kulturo medsebojnega zaupanja, spoštovanja, sodelovanja, učenja in odgovornega dela.

Več