Krka je na področju zdravljenja sladkorne bolezni dejavna že več kot 15 let. Pomemben korak pri razvoju novih zdravil je skrbna izbira učinkovin, zato ga izvajamo premišljeno, v skladu z najnovejšimi smernicami in potrebami na trgih.

Sladkorna bolezen spada med največje izzive na področju javnega zdravja, saj število bolnikov povsod po svetu vztrajno narašča. Po besedah strokovnjakov naj bi dosegla razsežnost pandemije, saj jo ima 1 od 10 odraslih. Skrb vzbujajoče je, da veliko ljudi sploh ne ve, da jo imajo.

Osnovni cilj zdravljenja sladkorne bolezni je uravnavanje glukoze v krvi in s tem preprečevanje zapletov, ki bi zaradi bolezni lahko nastali. Poleg tega je pomembno obvladovanje drugih dejavnikov tveganja, kot sta zvišana krvni tlak in holesterol.

Krkina sodobna zdravila omogočajo učinkovito in varno zdravljenje sladkorne bolezni, imajo majhno tveganje za hipoglikemijo (prenizka raven glukoze v krvi), čim dlje ohranjajo izločanje inzulina iz trebušne slinavke ter so varna za srce in žilje. Kot zanesljiv partner bomo tudi v prihodnje skrbeli za bogato izbiro zdravil za zdravljenje oseb s sladkorno boleznijo doma in po svetu.

15+
let
že zdravimo sladkorno bolezen
55+
trgov po vsem svetu
na katerih imamo registrirana zdravila za zdravljenje sladkorne bolezni

Raziskujte naprej

Multiparty banner 1

KLINIČNO PREIZKUŠENO

Kakovost, varnost in učinkovitost Krkinih izdelkov potrjujejo številne klinične raziskave.

Več

V SKRBI ZA ZDRAVJE

S strokovnimi nasveti spodbujamo in širimo zavedanje o zdravem načinu življenja.

Več

ZNANOST IN TEHNOLOGIJA

Zaupanje v Krkina zdravila se začne v naših razvojnih laboratorijih in proizvodnih obratih.

Več