Podpora zdravstvenim ustanovam

Ko v Krki govorimo o ciljih, postavljamo zdravje in kakovostno življenje vsakega človeka na prvo mesto. Dostopno zdravljenje je temelj naše družbene odgovornosti.

TR27SI-trajnostni-razvoj-druzbena-odgovornost-pzu-Krka-ultrazvok-splosnabolnisnicabrezice-D-c2700x1300
Leta 2018 je Krka Splošni bolnišnici Brežice darovala ultrazvočni aparat. Od predsednika uprave in generalnega direktorja Krke Jožeta Colariča ter direktorice Regije Slovenija Mojce Prah Klemenčič sta ga v imenu bolnišnice prevzeli (z leve) strokovna direktorica Mojca Savnik Iskra, dr. med., spec. interne medicine, in direktorica bolnišnice Anica Hribar.

Vsak dan skrbimo za kakovost in razvoj, ki nam omogočata, da proizvajamo zdravila, s katerimi se zdravijo bolniki po vsem svetu. Pri tem nam pomagajo izkušnje, razvojno naravnana miselnost, inovativne rešitve in stalna vlaganja v napredne tehnologije.

V DIALOGU S STROKO IŠČEMO REŠITVE

Zavedamo se, da je za zdravje ljudi potrebno še veliko več. Zato enako skrbno, kot načrtujemo nastanek zdravila, spremljamo tudi druge potrebe bolnikov. Skušamo jih razumeti in v dialogu z zdravstveno stroko iščemo poti za napredek ne le pri ustvarjanju kakovostnih, varnih in učinkovitih zdravil, ampak tudi pri zdravljenju nasploh.

Izboljšanje zdravja zahteva tudi vrhunsko, sodobno in zanesljivo tehnologijo. Kot naše poslanstvo zato razumemo tudi donacije sodobnih naprav, s katerimi prispevamo k skrbi za zdravo življenje sedanjih in prihodnjih rodov.

Sodobne medicinske naprave olajšajo delo zdravstvenemu osebju in omogočajo visoko raven storitev.

  • Ambulantam družinske medicine po Sloveniji smo donirali 50 prenosnih obposteljnih ultrazvokov s tabličnimi računalniki v vrednosti več kot 250.000 EUR, ki smo jih namenili 38 zdravstvenim ustanovam v Sloveniji. Nakup teh sodobnih naprav bo zdravnikom omogočil še kakovostnejšo obravnavo bolnikov.
  • Hipertenzija je kronična bolezen, s katero se bori že skoraj vsak drugi odrasli prebivalec Slovenije. Da bi lahko čim več bolnikom zagotovili kakovostno in učinkovito obravnavo, smo Kliničnemu oddelku za hipertenzijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana kupili ultrazvočni aparat.
  • Kot podpornik projekta Za kaj ti bije srce, ki ga vodi Združenje za arterijsko hipertenzijo in Združenje kardiologov Slovenije in projekta Nevropatska bolečina, ki ga vodi Slovensko združenje za zdravljenje bolečine, prispevamo k izobraževanju in ozaveščanju bolnikov o bolezenskih problematikah.
  • Z donacijo za nakup sodobnega ultrazvočnega aparata in opreme za obremenilno testiranje smo pomagali tudi Oddelku za pediatrijo Splošne bolnišnice Novo mesto. Z novo napravo lahko opravljajo preiskave kolkov, srca in žilja, sečil in drugih trebušnih organov.
  • Ginekološko-porodnemu oddelku Splošne bolnišnice Brežice smo omogočili nakup sodobne porodne postelje. S tem smo pomagali izboljšati oskrbo porodnic, saj osebje zdaj lažje spreminja položaje ležišča in dostopa do porodnice.
  • Enoti za intenzivno nego in terapijo novorojenčkov Porodnišnice Ljubljana smo podarili sodoben inkubator za varnejšo oskrbo nedonošenčkov. V preteklosti smo ljubljanski pediatrični kliniki in 7 slovenskim porodnišnicam darovali 3 inkubatorje za nego nedonošenčkov ter 6 toplih posteljic za nego bolnih novorojenčkov.
Slideshow slide 1

KRKINE TOPLE ZGODBE

Skupaj z zdravstvenimi ustanovami prispevamo k skrbi za zdravo življenje sedanjih in prihodnjih rodov.

Raziskujte naprej

Multiparty banner 1

PARTNERJI V ZNANOSTI

Podpiramo projekte, ki omogočajo napredek izobraževalnih in znanstvenih ustanov.

Več

V SKRBI ZA ZDRAVJE

S strokovnimi nasveti spodbujamo in širimo zavedanje o zdravem načinu življenja.

Več

PROSTOVOLJSTVO

Prostovoljstvo je postalo neločljiv del naše organizacijske kulture.

Več