Farmacevtske oblike s podaljšanim sproščanjem zdravilne učinkovine

Farmacevtske oblike s takojšnjim sproščanjem sprostijo zdravilno učinkovino kmalu po zaužitju, zato jih je običajno treba jemati večkrat na dan. Farmacevtske oblike s podaljšanim sproščanjem pa omogočajo sproščanje zdravilne učinkovine v daljšem časovnem obdobju, zato lahko bolnik vzame zdravilo le 1-krat na dan. Tako je zdravljenje učinkovitejše, saj bolniki bolje sodelujejo (komplianca).

Farmacevtske oblike s podaljšanim sproščanjem zdravilne učinkovine

Ker se zdravilo sprošča postopno in dalj časa, je nihanje koncentracije zdravilne učinkovine v plazmi manjše kot pri oblikah s takojšnjim sproščanjem. Posledično se lahko izognemo neželenim učinkom, povezanim z velikimi nihanji, in tako dosežemo varnejše zdravljenje.

Ogrodne tablete s podaljšanim sproščanjem gliklazida za zniževanje ravni glukoze v krvi

Zdravilo z zdravilno učinkovino gliklazid ima obliko homogenega ogrodja z enakomerno porazdelitvijo učinkovine in pomožnih snovi. Ogrodje je iz celuloznega polimera, ki ob stiku s telesnimi tekočinami v prebavilih nabrekne in tvori gelski sloj. Prek tega gela se sprošča učinkovina.

Gliklazid je zdravilna učinkovina iz skupine sulfonilsečnin za peroralno zdravljenje sladkorne bolezni tipa 2. V Krki proizvajamo tablete s podaljšanim sproščanjem v različnih jakostih. Tablete z večjimi jakostmi imajo razdelilne črte, ki omogočajo zelo natančno deljenje tablet in s tem prilagajanje odmerka zdravila bolnikovim potrebam.

Slideshow slide 1

Tablete s podaljšanim sproščanjem

0:42

Raziskujte naprej

Multiparty banner 1

VRHUNSKA TEHNOLOGIJA

Kakovost, varnost in učinkovitost naših zdravil zagotavljamo z uporabo najsodobnejše tehnologije.

Več

KAKOVOST

Kakovost je naša zaveza, z njo se srečujemo na vsakem koraku.

Več

Izdelki

S kakovostnimi izdelki omogočamo varno in učinkovito zdravljenje.

Več