Novice

Krkina uprava bo danes, 8. 12. 2010, ob 12. uri v počastitev 100. obletnice rojstva mag. Borisa Andrijaniča na njegov grob položila cvetje. S tem simbolnim dejanjem želimo novim generacijam krkašev in svojim partnerjem s ponosom povedati, kdo je bil ustanovitelj Krke. Zavedamo se, da je mag. Andrijanič s svojim entuziazmom in delovno vnemo skupaj s peščico ljudi ustvaril podjetje, ki je že pod njegovim vodstvom preraslo v farmacevtsko družbo evropskih razsežnosti.

jpg

100-letnico njegovega rojstva smo v začetku februarja letos počastili tudi s predstavitvijo knjige Reka zgodb, ki je že tretja v Krkini knjižni zbirki. Na skoraj 300 straneh prinaša prispevke skoraj 70 avtoric in avtorjev, ki so zapisali svoje vtise o Krki, njenem razvoju in rasti ter različne anekdote o Krki in krkaših. Veliko zgodb je povezanih prav z mag. Andrijaničem.

Mag. Boris Andrijanič je bil izjemen človek. Bil je vsestransko razgledan strokovnjak, širokega duha in srca, menedžer in podjetnik v časih, ko to ni bilo zaželeno. Predvsem pa je bil pokončen mož z veliko avtoriteto in mehkim srcem, kar je pri ljudeh vzbujalo globoko spoštovanje in zaupanje.

Kot vsi vizionarji je prehiteval čas. Svojo jasno vizijo – na Dolenjskem izdelovati zdravila – je korak za korakom uspešno udejanjal. Gradil je vedno nove tovarniške prostore, kupoval najsodobnejše stroje, zaposloval in šolal ljudi. Prav skrbi za strokovnost ter za razvojno in raziskovalno delo je posvečal posebno pozornost. Zavedal se je, da bo Krko lahko gradil in razvijal le z visoko usposobljenimi ljudmi. Krki je namenil večji del svojega ustvarjalnega življenja. Vendar ni gradil samo tovarn, ampak tudi dobre medsebojne odnose. Krka ima še danes organizacijsko kulturo, ki ji je s svojim dolgoletnim delom in vodenjem neizbrisen pečat vtisnil prav mag. Boris Andrijanič.

Svoj pečat je vtisnil tudi dobi in okolju, v katerem je živel. Veliko svojih žlahtnih let je posvetil razvoju rojstnega kraja in Dolenjske. Zavedal se je, da lahko Krka napreduje le v sozvočju z okoljem, zato je svoje moči in tudi materialna sredstva usmerjal v razvoj kulture, športa, objektov in krajev na Dolenjskem, pa tudi širše.

Bogato je zapolnil svoje življenje in življenje mnogih drugih ljudi, zato je njegovo ime za vedno vtkano v zgodovino te regije.