Novice

 • Petdeset let Krkinih gasilcev

  16. junija 2021  smo v Krki obeležili pet desetletij delovanja Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Krka (PIGD). Kot je poudaril predsednik uprave, generalni direktor Krke in častni član društva Jože Colarič, je slednje že od samega začetka pomemben člen pri zagotavljanju visoke stopnje požarne varnosti in nemotenega poslovanja tovarne zdravil Krka. Na slovesnosti so zaslužnim posameznikom ob jubileju podelili priznanja, plakete in zahvale PIGD Krka. Gasilska zveza Slovenije pa je PIGD Krka podelila gasilsko odlikovane za posebne zasluge – plamenico III. stopnje.

 • Krkina najpomembnejša konkurenčna prednost so ljudje

  V Krki smo tudi letos organizirali tradicionalni Dan Krkinih priznanj, na katerem smo izkazali priznanje vsem sodelavkam in sodelavcem, ki vidno prispevajo h Krkinim dosežkom. Zaradi okoliščin smo od 24. maja do 3. junija organizirali kar 24 manjših slovesnih prireditev. Osrednja prireditev, na kateri smo podelili priznanja jubilantom 40-letnikom, naj sodelavcem in naj vodjem, izbranim na ravni skupine Krka ter sodelavcem, ki so se posebej izkazali na področju inovativne dejavnosti, je letos sicer v manjšem obsegu tradicionalno spet potekala na Otočcu v petek, 28. maja. Minulo sredo smo se za minulo delo in pripadnost zahvalili tudi vsem krkašem, ki so se upokojili v lanskem letu. Prireditve so potekale skladno z veljavnimi ukrepi NIJZ za zaščito pred okužbo s koronavirusom.

 • Klinične raziskave so ključ za izboljšanje javnega zdravja

  Na mednarodni dan kliničnih raziskav 20. maja se spominjamo prvega kliničnega preizkušanja pred 274 leti, s katerim je James Lind postavil temelje sodobnim kliničnim raziskavam. Med večmesečno plovbo je opazoval obolele mornarje in odkril, da so agrumi zaradi velike vsebnosti vitamina C pripomogli k preprečevanju skorbuta, ki je bil takrat še smrtno nevaren.

 • Krka je objavila rezultate poslovanja v prvem četrtletju 2021

  Skupina Krka je v prvem četrtletju 2021 dosegla prihodke od prodaje v višini 395,8 milijona EUR, kar je 14 % manj kot v primerljivem lanskem obdobju, in ustvarila 86,4 milijona EUR čistega dobička oziroma 1 % več kot v primerljivem lanskem obdobju. Poročilo o poslovanju skupine Krka in družbe Krka v prvem četrtletju 2021 je nadzorni svet družbe Krka obravnaval na včerajšnji redni seji.

 • Ste si danes že izmerili krvni tlak?

  V Krki vsako leto maja sodelujemo v globalni akciji ob svetovnem dnevu hipertenzije (17. maj), saj se zavedamo posledic neurejenega zvišanega krvnega tlaka.