Novice

 • Krkini sodelavci na delo trajnostno: vsak korak šteje!

  Tudi v sredo, 22. septembra, smo se številni Krkini sodelavci na delo odpravili peš, s kolesom ali drugimi trajnostnimi oblikami prihoda na delo. Tako se tudi v farmacevtski  družbi Krka že šesto leto zapored vključujemo v dejavnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Naša zaveza za zeleno mobilnost ima vse večjo veljavo, saj se akciji pridružujejo tudi številni sodelavci iz držav, kjer imamo svoje poslovne enote. Letos je sodelovalo že 15 Krkinih podjetij, kar potrjuje, da se vse bolj zavedamo, da skupaj prispevamo k bolj zdravemu okolju za nove generacije. Trajnostni način prihoda na delo vse bolj postaja navada, ne le enkratno dejanje.

 • Nagrajena dela odlikuje osredotočenost na rezultat

  Danes smo v Krki razglasili prejemnike Krkinih nagrad za srednješolske raziskovalne naloge. Na letošnji razpis se je odzvalo 86 mladih raziskovalcev iz 17 gimnazij oz. srednjih šol, ki so ob pomoči mentorjev in somentorjev pripravili 52 raziskovalnih nalog. Med njimi je znanstveni odbor Sveta Sklada Krkinih nagrad avtorjem 24 raziskovalnih nalog podelil Krkino nagrado, 28 pa jih je prejelo Krkino priznanje. Posebno zahvalo za dolgoletno prizadevno spodbujanje in uspešno mentorstvo dijakov je tokrat prejela profesorica z II. Gimnazije Maribor. Okoliščinam primerno smo simpozij in razglasitev nagrajencev izpeljali na daljavo – prek spletnega medija.

 • Krki osem priznanj za najboljše inovacije za leto 2021

  Na včerajšnji podelitvi priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK), ki je potekala na Otočcu, je Krka prejela kar štiri zlata in štiri srebrna priznanja za inovacije za leto 2021. Vsem nagrajenim sodelavkam in sodelavcem čestitamo!

 • V Krki organizirali požarno vajo

  Današnji zvoki sirene sistema za javljanje požara niso naznanjali pravega izrednega dogodka, ampak so napovedali začetek Krkine požarne vaje, ki je to pot potekala v obratu Farmacevtika. Zavedamo se skrbi za varnost zaposlenih, okoliških prebivalcev in naravnega okolja, zato na vseh lokacijah podjetja po Sloveniji redno izvajamo vaje na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, s katerimi preverjamo svojo pripravljenost na morebitne izredne dogodke.

 • Krkin pokroviteljski odbor Doma starejših občanov Novo mesto praznuje 40 let srčnosti

  Včeraj smo v Domu starejših občanov Novo mesto obeležili 40 let delovanja Krkinega pokroviteljskega odbora. Na slovesnosti je navzoče nagovorila direktorica DSO Novo mesto Milena Dular, ki je Krki ob tej priložnosti podelila priznanje za 40 let pokroviteljstva, njenemu pokroviteljskemu odboru pa zahvalo za 40 let plemenitih dejanj in srčne predanosti. Zbrane je nagovorila tudi Krkina članica uprave – delavska direktorica Milena Kastelic. Na slovesnosti so predstavili tudi publikacijo z naslovom 40 let srčnosti, ki jo bodo prejeli prav vsi stanovalci doma starejših.