Družbena odgovornost

Že od ustanovitve Krke dalje se zavedamo, da so poleg ustvarjanja dobrih poslovnih rezultatov pomembne tudi stvari, ki zaposlenim in prebivalcem v okolju, v katerem Krka deluje, omogočajo bogatejše, bolj kakovostno in lepše življenje.

Potrebe vseh naših deležnikov in družbenega okolja ter vplive našega podjetja poskušamo razumeti s stalnim in proaktivnim dialogom. Ob tem prepoznavamo tudi najpomembnejše cilje trajnostnega razvoja (Sustainability Development Goals, SDG) Združenih narodov, h katerim pripomoremo s svojim poslovanjem. Pri tem je ključnega pomena 3. cilj (zdravje in dobro počutje), h kateremu lahko s svojo temeljno dejavnostjo največ prispevamo.

  • Nova pošiljka zdravil za Ukrajino

    Novo mesto, 24. marec 2022 – V Krki smo se nemudoma odzvali na humanitarni poziv Slovenske karitas za pomoč Ukrajini in že drugič donirali zdravila v vrednosti 100.000 EUR.

  • S Krko v Planico 443 nasmejanih otrok

    Novo mesto, 25. marec 2022 – Včeraj se je na letalnici bratov Gorišek začel planiški praznik, ki bo trajal do nedelje. Prvi trening pod planiško velikanko je potekal pred 13 000 ljubitelji skokov. Krka, ki je ekskluzivna pokroviteljica Planice 2022, je včeraj omogočila ogled priprav na veliki finale 443-im otrokom iz petih osnovnih šol s prilagojenim programom ter štirih podružničnih šol in njihovim spremljevalcem iz okolice Novega mesta. Preden so se otroci odpravili v dolino pod Poncami, so jih krkaši za popotnico opremili s Krkinimi zimskimi kapami, na prizorišču pa so poskrbeli tudi za malico.

  • Krkina humanitarna pomoč Ukrajini

    Novo mesto, 3. marec 2022 ̶ Tovarna zdravil Krka, d. d., Novo mesto je v imenu skupine Krka Slovenski karitas za Ukrajino donirala zdravila v vrednosti 100.000 EUR.