21. 9. 2022

V 20 letih največkrat zlati, letos dve srebrni priznanji GZS

1 min. branja

Krkini raziskovalci so na letošnjem Dnevu inovativnosti Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) prejeli dve srebrni priznanji za inovaciji Inovativna trda kapsula z lenalidomidom za zdravljenje onkoloških obolenj in Inovativni pristopi pri zagotavljanju varnosti Krkinih zdravil s sartani. Na slovesnosti, ki je potekala pod sloganom Z inovacijami presegamo meje, je Krka prejela še posebno priznanje kot podjetje, ki je v 20-letni zgodovini podeljevanja največkrat prejelo zlato nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije.

Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Letos so podelili 7 zlatih, 23 srebrnih, 12 bronastih ter 3 posebna priznanja za inovacijski izziv.

V Krki kot inovativno in eno vodilnih generičnih farmacevtskih podjetij v svetu skrbno načrtujemo ponudbo zdravil in pri tem v največji možni meri upoštevamo potrebe bolnikov ter nova znanstvena spoznanja. Razvojni timi avtorjev letošnjih Krkinih inovacij so se posvetili reševanju izzivov razvoja inovativnih, patentno neodvisnih rešitev na področju kemijske sinteze zdravilnih učinkovin in razvoja končnih generičnih farmacevtskih izdelkov z dodano vrednostjo.

Gasper_Pisanec-w825
Srebrno priznanje GZS za inovacijo Inovativna trda kapsula z lenalidomidom za zdravljenje onkoloških obolenj je prevzel Gašper Pisanec, član nagrajenega tima raziskovalcev in višji raziskovalec v Farmacevtskem razvoju.
Ziga_Hodnik-w825
Srebrno priznanje GZS za inovacijo Inovativni pristopi pri zagotavljanju varnosti Krkinih zdravil s sartani je prevzel dr. Žiga Hodnik, član nagrajenega tima raziskovalcev in vodja laboratorija za masno spektrometrijo v Razvoju analitike.

Podrobnejšo predstavitev inovacij preberite v sporočilu za javnost.