18. 12. 2023

Novoletna pozornost za stanovalce DSO Novo mesto

1 min. branja

Krkin pokroviteljski odbor Doma starejših občanov Novo mesto deluje že 42 let. Eno najbolj tradicionalnih dejanj, ki jih opravljamo, je novoletno obdarovanje stanovalcev. Vsako leto z veseljem in skrbno izberemo Krkino darilo, ki izkazuje osebno spoštovanje, zahvalo in pozornost vsakemu stanovalcu.

KRKA-DSO-NM-Obdarovanje-18-12-2023-24-w825

Darilu vedno priložimo tudi ročno izdelano voščilnico. Letos so nam z izdelavo čestitk pomagali učenci OŠ Šentjernej. Neprecenljivo darilo pa je tudi osebni stik ob predaji in čas, namenjen ljudem z bogatimi izkušnjami, ki so se z leti naučili, kaj je sreča. V sodelovanju z nekaterimi člani odbora direktorjev, s člani sveta delavcev in Krkinim pokroviteljskim odborom smo na obisk prinesli tudi pozitivno voljo, stisk roke, smeh in pesem.

Stanovalcem domov starejših občanov, varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov pomoč nudimo skozi celo leto, široko paleto aktivnosti pa zanje pripravljamo zlasti med tradicionalnim Krkinim tednom humanosti. Obiščemo jih tudi ob različnih priložnostih, kot je denimo dan žena.