19. 12. 2022

Božični kulturni večer s pianistko Meta Fajdiga

1 min. branja

Z božičnim klavirskim koncertom smo v četrtek, 15. decembra, sklenili bogato kulturno leto 2022, v katerem smo se družili na štirih Krkinih kulturnih večerih. V čarobnem in upanja polnem času se je krkašicam in krkašem ter njihovim bližnjim predstavila odlična slovenska pianistka Meta Fajdiga.

V predprazničnem obdobju nas že tradicionalno združuje bogato kulturno dogajanje, h kateremu v Krki prispevamo vse leto. Že desetletja podpiramo različne dejavnosti, ki plemenitijo družbo, posebno pozornost pa namenjamo mladim talentom.

Med umetnike, v katerih smo že zgodaj prepoznali potencial in jih podprli na njihovi poti, spada tudi pianistka Meta Fajdiga. Njen talent potrjujejo najvišje nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih, na katerih je v 20 letih poglabljanja v svet črno-belih tipk osvojila skoraj vse, kar mladi glasbenik lahko. Za sabo ima vrsto nastopov po Sloveniji, Italiji, Slovaški, Franciji in Švici, kjer je v razredu priznanega pianista in pedagoga Konstantina Šerbakova opravila dva magisterija in specializacijo iz klavirja. Na nedavnem koncertu v Dvorani Krka v Novem mestu je navdušila z izborom skladb F. Chopina in M. Musorgskega.