Janika Slanc Vovk

namestnica vodje, Farmakokinetika in predklinika

Z97SI-zaposlitev-zaposleni-Krka-razvoj-in-raziskave-zdravil-janika-slanc-vovk-c1640x920-M21

Sem raziskovalka na področju farmakokinetike, po izobrazbi pa farmacevtka, specialistka klinične farmacije. Z zaposlitvijo v Krki sem videla predvsem priložnost, da se bom lahko ukvarjala s področjem, ki mi je zelo blizu, želela pa sem tudi sodelovati pri razvoju zdravil.

Razvoj zdravil je večdisciplinarno področje, saj v timu sodeluje veliko članov. Ravno sodelovanje oziroma povezovanje je na mojem delovnem mestu zelo pomembno. Ko načrtujemo in optimiramo hitrost sproščanja zdravilne učinkovine iz farmacevtskih oblik naših zdravil, farmakokinetiki sodelujemo s tehnologi in z analitiki. Prednost povezovanja je, da lahko na ta način veliko bolj usmerjeno razvijamo zdravila, pa še drug od drugega se veliko naučimo.

Hkrati naše študije načrtujemo in izvajamo v sodelovanju z zunanjimi partnerji. Poznavanje medkulturnih razlik in načina življenja v Evropi, Ruski federaciji, Severni Ameriki in drugod je poleg strokovnega znanja in dobre komunikacije ključ do uspešnih študij. Naše delo se potrjuje z dobrimi rezultati, vesela sem, da sem lahko del te dinamične ekipe.

Raziskujte naprej

Multiparty banner 1

PODROČJE RAZVOJA IN RAZISKAV

Razvijamo več kot 170 izdelkov.

VEČ

ZNANOST IN TEHNOLOGIJA

Zaupanje v Krkina zdravila se začne v naših razvojnih laboratorijih in proizvodnih obratih.

VEČ

PROSTA DELOVNA MESTA

Trenutno razpisana delovna mesta.

VEČ