Eva Pušavec Kirar

samostojna raziskovalka, Razvoj in raziskave učinkovin

Z94SI-zaposlitev-zaposleni-Krka-razvoj-in-raziskave-ucinkovin-eva-pusavec-kirar-c1640x920-M21

V Krki sem se zaposlila leta 2018 kot samostojna raziskovalka v Razvoju in raziskavah učinkovin. Pod vodstvom mentorja in s pomočjo sodelavcev sem postopno spoznala faze v razvoju kemijske sinteze zdravilne učinkovine od izdelave tako imenovane možnostne študije do proizvodnje učinkovine v Krkinih proizvodnih obratih.

Eksperimentiranje v laboratoriju je le košček sestavljanke v razvoju kemijske sinteze zdravilne učinkovine. Sodelujem z različnimi oddelki, med njimi so Razvoj analitike, Farmacevtski razvoj, Nabava, Služba za industrijsko lastnino itd. Cilj sodelovanja je upoštevati različne vidike in zahteve, ki jih moram pri razvoju kemijske sinteze zdravilne učinkovine upoštevati, da je zdravilo na trgu res kakovostno, varno in učinkovito.

Mislim, da delo v razvoju zahteva precej vztrajnosti in organiziranosti, saj je razgibano, zanimivo in ponuja veliko priložnosti za nadaljnje strokovno izpopolnjevanje.

V razvoj kemijske sinteze zdravilne učinkovine je vloženega veliko znanja celotne skupine raziskovalcev. Delo v skupini in skupno doseganje zadanih ciljev mi daje motivacijo za nadaljnje raziskovanje in je glavni razlog, da vsak delovni dan z veseljem pridem v službo.

Raziskujte naprej

Multiparty banner 1

PODROČJE RAZVOJA IN RAZISKAV

Razvijamo več kot 170 izdelkov.

VEČ

ZNANOST IN TEHNOLOGIJA

Zaupanje v Krkina zdravila se začne v naših razvojnih laboratorijih in proizvodnih obratih.

VEČ

PROSTA DELOVNA MESTA

Trenutno razpisana delovna mesta.

VEČ