Aleš Kaučič

vodja marketinga za območje, Regionalni marketing

Z84SI-zaposlitev-zaposleni-Krka-marketing-ales-kaucic-c1640x920-M21

Med študijem na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani sem pričakoval, da me bo moje zanimanje za biotehnologijo usmerilo v raziskovanje, a sem med nastajanjem raziskovalne naloge in kasneje diplome ugotovil, da je delo v laboratoriju zame preveč enolično. Želel sem si nekaj bolj dinamičnega, zato sem z veseljem sprejel priložnost za zaposlitev v Produktnem marketingu Farmacevtike v Krki.

Kmalu po koncu pripravništva sem prevzel produktno vodenje blagovnih znamk s področja gastroenterologije. To  je bil velik izziv, saj smo bili tik pred lansiranjem Nolpaze, ki je še danes med Krkinimi najpomembnejšimi izdelki.

Po sedmih letih se mi je ponudila odlična karierna priložnost. Vedno me je poleg farmacije zanimal tudi poslovni del in delo z ljudmi. Prevzel sem delo vodje marketinga in v nekaj letih spoznal številne trge – od Češke, Slovaške, Latvije, Belorusije do Albanije in Kosova, trgov na Bližnjem vzhodu (Iran, Irak) ter nazadnje Grčije.

Kot vodja marketinga sem odgovoren za delovanje marketinške ekipe na posameznem trgu. Ukvarjam se s kadriranjem lokalnih menedžerjev, usmerjanjem dela celotne ekipe, prodajnimi rezultati in pripravami tržnih strategij ter investicij za celotno paleto izdelkov, načrtovanjem lansiranja novih izdelkov, oblikovanjem cen, spremljanjem izvajanja strategij, nadzorovanjem stroškovne učinkovitosti in še bi lahko našteval.

Delo je odgovorno in dinamično in zahteva močno, proaktivno in ambiciozno osebo, ki je sposobna delati timsko, voditi ljudi in jih motivirati. Pri delu je treba biti analitičen, natančen, pozoren na podrobnosti in ves čas usmerjen v rezultat in doseganje postavljenih ciljev.

V svoji karieri sem obiskal že veliko držav, številnih od njih verjetno v zasebnem življenju ne bi nikoli videl, zato mi je to delo še v večje veselje. V Krki mi je bilo vedno omogočeno tudi izobraževanje tako v podjetju kot drugod (npr. na poslovni šoli Bled) ter učenje tujih jezikov, kar je pri delu z ljudmi na različnih trgih zelo uporabno.

S svojo kariero v Krki sem zelo zadovoljen, saj so se mi ponudile številne priložnosti za razvoj in osebno rast ter doseganje svojih poslovnih in osebnih ciljev. Ne nazadnje pa je pomembno tudi to, da se v službi dobro počutiš. Tudi tu imam srečo, saj smo ekipa pozitivnih in nasmejanih ljudi, ki kljub vsakodnevnim izzivom vedno najdemo spodbudno besedo drug za drugega.

Raziskujte naprej

Multiparty banner 1

PODROČJE MARKETINGA

Z marketinškimi aktivnostmi prispevamo k doseganju prodajnih ciljev.

VEČ

MEDNARODNA PRISOTNOST

Naši izdelki so na voljo v 70 državah, naša prodajna mreža pa deluje v več kot 40 državah.

VEČ

PROSTA DELOVNA MESTA

Trenutno razpisana delovna mesta.

VEČ