Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Enap tablete (enalapril)

   Zdravilo Enap je namenjeno za: zdravljenje zvišanega krvnega tlaka; zdravljenje srčnega popuščanja; preprečevanje slabšanja delovanja srca in upočasnjevanje razvoja bolezenskih znakov pri bolnikih z začetnim srčnim popuščanjem, torej v obdobju, ko se bolezenski znaki še ne pokažejo; preprečevanje nenadnih hudih srčnih zapletov (koronarnih ishemičnih dogodkov) pri bolnikih z okvaro levega prekata.  
 2. Enap-H tablete (hidroklorotiazid, enalapril)

  Zdravilo Enap-H je zdravilo za zniževanje krvnega tlaka. Vsebuje zdravilni učinkovini enalapril in hidroklorotiazid. Enalapril spada v skupino zaviralcev angiotenzinske konvertaze, ki delujejo tako, da razširijo krvne žile, zaradi česar se zniža krvni tlak in poveča dotok krvi in kisika v srčno mišico in druge organe. Hidroklorotiazid spada v skupino zdravil, ki povečujejo izločanje seča (diuretiki) in tako znižujejo krvni tlak. Kombinacija enalaprila in hidroklorotiazida znižuje krvni tlak močneje kot vsaka učinkovina posebej.
 3. Enap-HL tablete (enalapril)

  Zdravilo Enap-HL je zdravilo za zniževanje krvnega tlaka. Vsebuje zdravilni učinkovini enalapril in hidroklorotiazid. Enalapril spada v skupino zaviralcev angiotenzinske konvertaze, ki delujejo tako, da razširijo krvne žile, zaradi česar se zniža krvni tlak in poveča dotok krvi in kisika v srčno mišico in druge organe. Hidroklorotiazid spada v skupino zdravil, ki povečujejo izločanje seča (diuretiki) in tako znižujejo krvni tlak. Kombinacija enalaprila in hidroklorotiazida znižuje krvni tlak močneje kot vsaka učinkovina posebej.
 4. Enplerasa filmsko obložene tablete (eplerenon)

  Zdravilo Enplerasa se uporablja za zdravljenje srčnega popuščanja, za preprečevanje poslabšanja srčnega popuščanja in za zmanjšanje potrebe po sprejemu v bolnišnico in zdravljenju v njej, če ste imeli srčni infarkt, v kombinaciji z drugimi zdravili za zdravljenje srčnega popuščanja, ali imate kljub zdravljenju, ki ste ga prejemali do sedaj, še vedno trdovratne, blage simptome.
 5. Entekavir Krka 0,5 mg, filmsko obložene tablete (entekavir)

  Tablete Entekavir Krka so protivirusno zdravilo, ki ga uporabljamo za zdravljenje kronične (dolgotrajne) okužbe z virusom hepatitisa B (HBV) pri odraslih ter pri otrocih in mladostnikih, starih od 2 let do 18 let.    
 6. Entekavir Krka 1 mg, filmsko obložene tablete (entekavir)

  Tablete Entekavir Krka so protivirusno zdravilo, ki ga uporabljamo za zdravljenje kronične (dolgotrajne) okužbe z virusom hepatitisa B (HBV) pri odraslih ter otrocih in mladostnikih, starih od 2 let do 18 let.
 7. Erlotinib Krka filmsko obložene tablete (erlotinib)

  Zdravilo Erlotinib Krka uporabljamo za zdravljenje raka pri odraslih (napredovali nedrobnocelični rak pljuč, rak trebušne slinavke v metastatski obliki). Zdravilo se uporablja samostojno ali v kombinaciji z drugim zdravilom.
 8. Ezoleta tablete (ezetimib)

  Zdravilo Ezoleta uporabljamo za dodatno zdravljenje ob dieti, če imate: povečano količino holesterola v krvi (primarno hiperholesterolemijo - heterozigotno družinsko in poligensko): skupaj s statinom (zdravilo za zmanjševanje količine holesterola v krvi holesterola), kadar statin sam ne more zadovoljivo zmanjšati količine holesterola v krvi, samostojno, kadar zdravljenje s statinom ni primerno ali kadar bolniki statina ne prenašajo,dedno bolezen (homozigotno družinsko hiperholesterolemijo),...  .

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.