Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Apaurin raztopina za injiciranje (diazepam)

  Zdravilo Apaurin injekcije se uporabljajo za zdravljenje hudih napadov tesnobe in vznemirjenosti, alkoholnega abstinenčnega sindroma (delirium tremens), epileptičnega statusa, tetanusa, hudih mišičnih krčev (spazmov), pri anesteziji (kot premedikacija, uvajanje v anestezijo, kardioverzija (vzpostavitev normalnega srčnega ritma z električnim tokom), manjši kirurški posegi, endoskopija) in v porodništvu (za lajšanje poroda, pri placenti previji, eklampsiji in preeklampsiji).  
 2. Apaurin tablete (diazepam)

  Apaurin je namenjen je za zdravljenje vseh bolezenskih stanj, za katera so značilni čustvena napetost, strah, razdražljivost, nemir, nespečnost in mišični krči. Namenjen je tudi za zdravljenje centralnih in perifernih mišičnih krčev (obolenja osrednjega živčevja s spastičnimi znaki, povečan mišični tonus, povečan refleksni odgovor, mišični krči hrbteničnega izvora in zunajsklepni revmatizem).
 3. Aryzalera tablete (aripiprazol)

  Zdravilo Aryzalera vsebuje zdravilno učinkovino aripiprazol in sodi v skupino zdravil, imenovanih antipsihotiki. Uporablja se pri odraslih in mladostnikih, starih 15 let in več, za zdravljenje bolezni s simptomi, kakršni so slišanje, videnje ali občutenje stvari, ki jih v resnici ni, sumničavost, zmotna prepričanja, nepovezano govorjenje in vedenje ter čustvena praznost. Uporablja se tudi za zdravljenje odraslih in mladostnikov, starih 13 let in več, ki imajo težave s simptomi, kot so evforično razpoloženje, pretirana energija, zmanjšana potreba po spanju, hitro govorjenje s prehitevajočimi mislimi in občasno huda razdražljivost.
 4. Asentra tablete (sertralin)

  Zdravilo Asentra se uporablja za zdravljenje depresije in preprečevanje ponovnega pojava depresije (pri odraslih), socialne anksiozne motnje (pri odraslih), potravmatske stresne motnje (PTSM) (pri odraslih), panične motnje (pri odraslih), obsesivno-kompulzivne motnje (OKM) (pri odraslih, otrocih in mladostnikih, starih od 6 do 17 let).
  https://www.krkadeplink.si/
 5. Asolfena tablete (solifenacin)

   Zdravilo Asolfena se uporablja za zdravljenje simptomov prekomerno aktivnega sečnega mehurja. Ti znaki so močna, nenadna potreba po uriniranju, ne da bi prej začutili potrebo, večja pogostost uriniranja ali nezmožnost zadrževanja urina.
 6. Atifan krema (terbinafin)

  Z zdravilom Atifan zdravimo glivične okužbe kože na stopalih (tinea pedis), po telesu (tinea corporis) in v predelu dimelj (tinea cruris), ki jih povzročajo dermatofiti, ter glivične okužbe kože (candidasis cutanea, pityriasis (tinea) versicolor), ki jih povzročajo kvasovke.
 7. Atifan tablete (terbinafin)

  Zdravilo Atifan je namenjeno za zdravljenje glivičnih okužb nohtov (onihomikoz), ki jih povzročajo dermatofiti, glivičnih okužb lasišča (tinea capitis), glivičnih kožnih obolenj (tinea corporis, tinea cruris, tinea pedis) in okužb kože, ki jih povzročajo kvasovke iz rodu Candida (npr. Candida albicans ), ko je peroralno zdravljenje potrebno glede na mesto ali jakost okužbe.
 8. Atoris tablete (atorvastatin)

  Zdravilo Atoris se uporablja za znižanje zvišane ravni holesterola in trigliceridov v krvi, kadar prehrana z malo maščob in spremembe življenjskega stila niso dovolj učinkovite.
 9. Azibiot tablete (azitromicin)

  Zdravilo Azibiot je namenjeno za zdravljenje okužb dihal (vnetje srednjega ušesa, sinusov, žrela, mandljev, bronhijev in pljuč), okužb kože in mehkih tkiv (erythema migrans - prva stopnja lymske borelioze, erizipel - šen, impetigo in druga, sekundarna gnojna vnetja kože) ter spolno prenosljivih bolezni (uretritis in cervicitis, povzročena z bakterijo Chlamydia trachomatis ali Neisseria gonorrhoeae, in mehki čankar, ki ga povzroča Haemophilus ducreyi).  

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.