Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Ravalsyo filmsko obložene tablete (rosuvastatin, valsartan)

  Zdravilo Ravalsyo vsebuje dve zdravilni učinkovini – rosuvastatin in valsartan. Uporablja se za zdravljenje visokega krvnega tlaka in sočasno povišane ravni holesterola v krvi in/ali za preprečevanje srčno-žilnih dogodkov.
 2. Rawel SR tablete s podaljšanim sproščanjem (indapamid)

  Rawel SR je zdravilo, ki spada v skupino diuretikov, zdravil za odvajanje vode.  Zdravilo jemljete, če imate povišan krvni tlak.
 3. Rolpryna SR tablete s podaljšanim sproščanjem (ropinirol)

  Zdravilo Rolpryna SR se uporablja za zdravljenje Parkinsonove bolezni.
 4. Roticox filmsko obložene tablete (etorikoksib)

  Zdravilo Roticox vsebuje učinkovino etorikoksib. Spada v skupino zdravil, imenovanih selektivni zaviralci encima ciklooksigenaze 2, ki imajo protivnetno in protirevmatično delovanje. Pomaga ublažiti bolečino in otekanje (vnetje) sklepov in mišic pri odraslih z osteoartrozo, revmatoidnim artritisom, ankilozirajočim spondilitisom ali s protinom. Uporablja se tudi za kratkotrajno zdravljenje zmerne bolečine po kirurških posegih na zobeh pri osebah, starih 16 let in več.
 5. Roxampex filmsko obložene tablete (rosuvastatin, amlodipin, perindopril)

  Zdravilo Roxampex je kombinacija treh učinkovin, rosuvastatina, perindoprila in amlodipina. Predpisuje se odraslim bolnikom za zdravljenje zvišanega krvnega tlaka (hipertenzije) in sočasno zvišane ravni holesterola. Bolniki, ki že jemljejo rosuvastatin, perindopril in amlodipin, lahko namesto tega jemljejo eno tableto zdravila Roxampex, ki vsebuje vse tri učinkovine.  
 6. Roxiper filmsko obložene tablete (rosuvastatin, perindopril, indapamid)

  Zdravilo Roxiper je kombinacija treh učinkovin, rosuvastatina, perindoprila in indapamida. Rosuvastatin pomaga uravnavati zvišano raven holesterola. Perindopril in indapamid pomagata uravnavati zvišan krvni tlak (hipertenzijo). Zdravilo Roxiper se predpisuje za zdravljenje zvišanega krvnega tlaka (hipertenzije) in sočasno zvišane ravni holesterola. Bolniki, ki že jemljejo rosuvastatin, perindopril in indapamid v ločenih tabletah, lahko namesto tega jemljejo eno tableto zdravila Roxiper, ki vsebuje vse tri učinkovine.

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.