Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Parnido tablete s podaljšanim sproščanjem (paliperidon)

  Zdravilo Parnido vsebuje učinkovino paliperidon, ki sodi v skupino antipsihotičnih zdravil. U porablja se za zdravljenje shizofrenije pri odraslih in mladostnikih, starih 15 let in več in za zdravljenje shizoafektivne motnje pri odraslih. Zdravilo lahko pomaga ublažiti simptome bolezni in prepreči njihovo ponovitev.
 2. Pemetreksed Krka prašek za koncentrat za raztopino za infundiranje (pemetreksed)

  Pemetreksed Krka je zdravilo, ki ga uporabljamo pri zdravljenju raka (nedrobnocelični karcinom pljuč, maligni plevralni mezoteliom).
 3. Pentilin tablete (pentoksifilin)

  Zdravilo Pentilin je namenjeno za zdravljenje motenj arterijskega obtoka udov zaradi zožitve ožilja, sladkorne bolezni in krčev ožilja, zdravljenje motenj v venskem krvnem obtoku in zdravljenje motenj prekrvavitve možganov in oči.
 4. Pregabalin Krka trde kapsule (pregabalin)

  Zdravilo Pregabalin Krka sodi med zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje epilepsije, nevropatske bolečine in generalizirane anksiozne motnje pri odraslih.
 5. Prenessa 4 mg tablete (perindopril)

  Zdravilo Prenessa spada v skupino zaviralcev angiotenzinske konvertaze (ZAK).  Zdravilo je namenjeno zdravljenju: povišanega krvnega tlaka (hipertenzije), srčnega popuščanja in preprečevanju ponovne možganske kapi v kombinaciji z indapamidom pri bolnikih z možganskožilnimi boleznimi v anamnezi.  
 6. Prenessa 8 mg tablete (perindopril)

  Zdravilo Prenessa spada v skupino zaviralcev angiotenzinske konvertaze (ZAK). Zdravilo je namenjeno zdravljenju: povišanega krvnega tlaka (hipertenzije),  srčnega popuščanja.  
 7. Prenewel 2 mg/0,625 mg in 4 mg/1,25 mg tablete (perindopril, indapamid)

  Tablete Prenewel vsebujejo dve zdravilni učinkovini, perindopril in indapamid. Zdravilo Prenewel je namenjeno zdravljenju bolnikov z esencialno arterijsko hipertenzijo (povečanjem krvnega tlaka neznanega izvora).
 8. Prenewel 8 mg/2,5 mg tablete (perindopril, indapamid)

  Zdravilo Prenewel je antihipertenzivno zdravilo, ki je namenjeno zdravljenju zvišanega krvnega tlaka (hipertenzije). Zdravilo Prenewel 8 mg/2,5 mg je indicirano pri bolnikih, ki že jemljejo tablete perindoprila po 8 mg in indapamida po 2,5 mg ločeno. Namesto dveh tablet lahko ti bolniki jemljejo po eno tableto zdravila Prenewel, ki vsebuje obe zdravilni učinkovini.

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.