Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Macropen tablete (midekamicin)

  Zdravilo Macropen je namenjeno za: zdravljenje okužb dihal, kože in podkožja, zdravljenje nekaterih okužb sečil in rodil, zdravljenje in preprečevanje davice in oslovskega kašlja, zdravljenje nekaterih vrst drisk.
 2. Macropen zrnca (midekamicin)

  Zdravilo Macropen je namenjeno za  zdravljenje okužb dihal, kože in podkožja,nekaterih okužb sečil in rodil, zdravljenje in preprečevanje davice in oslovskega kašlja, zdravljenje enteritisa (vnetje tankega črevesa).
 3. Meaxin 100 mg tablete (imatinib)

  Zdravilo Meaxin vsebuje zdravilno učinkovino z imenom imatinib. Zdravilo deluje tako, da zavira rast nenormalnih celic pri določenih boleznih, med katerimi so tudi nekatere vrste raka.
 4. Meaxin 400 mg tablete (imatinib)

  Zdravilo Meaxin vsebuje zdravilno učinkovino z imenom imatinib. Zdravilo deluje tako, da zavira rast nenormalnih celic pri določenih boleznih, med katerimi so tudi nekatere vrste raka.
 5. Memaxa tablete (memantin)

  Memantin, zdravilna učinkovina zdravila Memaxa, spada v skupino zdravil za zdravljenje demence. Izguba spomina pri Alzheimerjevi bolezni nastane zaradi motenj v prenosu signalov v možganih. V možganih so tako imenovani receptorji N-metil-D-aspartata (NMDA), ki sodelujejo v prenosu živčnih signalov, pomembnih za učenje in spomin. Zdravilo Memaxa spada v skupino zdravil, ki se imenujejo antagonisti receptorjev NMDA. Zdravilo Memaxa deluje na receptorje NMDA in tako izboljša prenos živčnih signalov in spomin.
 6. Mirzaten tablete (mirtazapin)

   Zdravilo Mirzaten spada v skupino zdravil, ki jih imenujemo antidepresivi. Uporabljamo ga za zdravljenje depresije.  
  https://www.krkadeplink.si/
 7. Moditen depo injekcije (flufenazin)

  Zdravilo Moditen depo je namenjeno za vzdrževalno zdravljenje in preprečevanje duševnih motenj, za katere je značilno, da slišite, vidite ali čutite stvari, ki jih v resnici ni, da napačno razmišljate, da ste neobičajno sumničavi, da ne najdete stika z okolico. Namenjen je tudi za vzdrževalno zdravljenje manije in obvladovanje hiperaktivnosti, vzburjenosti, nasilnosti in drugih vedenjskih motenj ter bolezenskih stanj, za katera so značilni povečana čustvena napetost, strah, razdražljivost...
 8. Moditen tablete (flufenazin)

  Zdravilo Moditen je namenjeno za zdravljenje duševnih motenj, za katere je značilno, da slišite, vidite ali čutite stvari, ki jih v resnici ni, da napačno razmišljate, da ste neobičajno sumničavi, da ne najdete stika z okolico.Namenjen je tudi zdravljenju manije in obvladovanju hiperaktivnosti, vzburjenosti, nasilnosti in drugih vedenjskih motenj ter bolezenskih stanj, za katera so značilni povečana čustvena napetost, strah, razdražljivost in nemir.  
 9. Moloxin filmsko obložene tablete (moksifloksacin)

  Zdravilo Moloxin vsebuje zdravilno učinkovino moksifloksacin, ki spada v skupino antibiotikov, imenovano fluorokinoloni. Zdravilo Moloxin deluje tako, da uničuje bakterije, ki povzročajo okužbe. Zdravilo Moloxin se uporablja pri bolnikih, starih 18 let ali več, za zdravljenje naslednjih bakterijskih okužb: okužba obnosnih votlin, nenadno poslabšanje dolgotrajnega vnetja dihalnih poti ali okužba pljuč (pljučnica), pridobljena izven bolnišnice (razen hudih oblik), blage do zmerne okužbe ženskih notranjih spolovil (medenična vnetna bolezen), vključno z okužbami jajcevodov in maternične sluznice.
 10. Moloxin raztopina za infundiranje (moksifloksacin)

  Zdravilo Moloxin vsebuje zdravilno učinkovino moksifloksacin, ki spada v skupino antibiotikov, imenovano fluorokinoloni. Zdravilo Moloxin deluje tako, da uničuje bakterije, ki povzročajo okužbe in so občutljive za moksifloksacin. Uporablja se pri odraslih za zdravljenje okužbe pljuč (pljučnice), pridobljene izven bolnišnice in okužb kože in mehkih tkiv.

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.