Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Lanzul trde gastrorezistentne kapsule (lansoprazol)

  Zdravilo Lanzul v obliki 15 mg in 30 mg trdih gastrorezistentnih kapsul se uporablja za zdravljenje: razjede dvanajstnika in želodca, vnetja požiralnika (refluksnega ezofagitisa), zgage in vzdigovanja kisline, okužb z bakterijo Helicobacter pylori, v kombinaciji z antibiotiki ali drugih stanj s povečanim izločanjem želodčne kisline, kot je na primer Zollinger-Ellisonov sindrom. Lanzul se predpisuje tudi za preprečevanje refluksnega ezofagitisa in za zdravljenje ali preprečevanje razjede dvanajstnika ali želodca pri bolnikih, ki potrebujejo neprekinjeno zdravljenje z nesteroidnimi antirevmatiki (nesteroidni antirevmatiki se uporabljajo proti bolečinam ali vnetjem).
 2. Lenalidomid Krka trde kapsule (lenalidomid)

  Zdravilo Lenalidomid Krka v skupino zdravil, ki vplivajo na delovanje vašega imunskega sistema. Uporablja se pri pri odraslih za zdravljenje diseminiranega plazmocitoma, mielodisplastičnih sindromov, limfoma plaščnih celic in folikularnega limfoma.  
 3. Letizen tablete (cetirizin)

  Zdravilo Letizen se uporablja za lajšanje nosnih in očesnih simptomov sezonskega in celoletnega alergijskega rinitisa in lajšanje kronične koprivnice (kronična idiopatska urtikarija)
 4. Lexaurin tablete (bromazepam)

  Zdravilo Lexaurin zdravniki predpisujejo  pri: tesnobnosti, napetosti, vznemirjenosti, motnjah spanja, funkcionalnih motnjah delovanja srca in žilja, dihal, prebavil, rodil, sečil, nastalih zaradi stresa, tesnobnosti in napetosti, drugih psihosomatskih motnjah, npr. glavobolu ali psihogeni kožni bolezni, tesnobnosti in napetosti pri kroničnih organskih obolenjih, abstinenčnem sindromu.
 5. Linezolid Krka filmsko obložene tablete (linezolid)

  Zdravilo Linezolid Krka je antibiotik, ki deluje tako, da zavre rast določenih vrst bakterij, ki povzročajo okužbe. Uporablja se za zdravljenje pljučnice ter nekaterih okužb kože oziroma podkožnih tkiv.
 6. Linezolid Krka raztopina za infundiranje (linezolid)

  Zdravilo Linezolid Krka je antibiotik, ki deluje tako, da zavre rast določenih vrst bakterij, ki povzročajo okužbe. Uporablja se za zdravljenje pljučnice ter nekaterih okužb kože oziroma podkožnih tkiv.
 7. Lorista H, HD tablete (losartan, hidroklorotiazid)

  Zdravila Lorista H 50 mg/12,5 mg, Lorista H 100 mg/12,5 mg in Lorista HD 100 mg/25 mg so indicirana za zdravljenje esencialne hipertenzije (zvišanega krvnega tlaka).
 8. Lorista tablete (losartan)

  Zdravilo Lorista se uporablja za: zdravljenje bolnikov z visokim krvnim tlakom (hipertenzijo), za zaščito ledvic pri bolnikih s hipertenzijo in sladkorno boleznijo tipa 2, pri katerih so laboratorijski izvidi pokazali okvaro ledvic in proteinurijo več kot 0,5 g na dan, za zdravljenje bolnikov s kroničnim srčnim popuščanjem, če zdravnik meni, da zdravljenje z zaviralci angiotenzinske konvertaze ni primerno. Pri bolnikih z visokim krvnim tlakom in zadebeljenim levim prekatom zdravilo...

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.