Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Kalcijev karbonat Krka tablete (kalcijev karbonat)

  Kalcijev karbonat uporabljamo za zdravljenje hiperfosfatemije pri bolnikih z ledvično odpovedjo, ki se zdravijo z dializo, in tistih, pri katerih dializa ni potrebna.
 2. Kamiren tablete (doksazosin)

   Zdravilo Kamiren sprošča krvne žile in zmanjša visok krvni tlak (hipertenzijo). Zmanjša tudi koncentracijo krvnih maščob (holesterola in trigliceridov) in tako še dodatno ugodno učinkuje na srce in žilje. Kamiren lahko jemljete z drugimi zdravili za zmanjševanje krvnega tlaka, če tako odloči zdravnik. Kamiren sprosti gladke mišice v steni sečnice in prostate, ki obdajajo sečnico in jo stiskajo. S tem olajša izločanje seča in zmanjša težave, povezane z benignim povečanjem prostate.  
 3. Kamiren XL tablete (doksazosin)

  Zdravilo Kamiren XL priporočamo za: zdravljenje visokega krvnega tlaka (hipertenzije), lajšanje težav pri povečani prostati (benigni hiperplaziji prostate).  
 4. Kenalog injekcije (triamcinolon acetonid)

  Zdravilo Kenalog je sintetični kortikosteroid, ki učinkuje protivnetno, zmanjšuje delovanje imunskega sistema, preprečuje srbenje in alergijske reakcije. Uporablja se pri revmatskih boleznih (revmatoidni artritis, zunajsklepni revmatizem), alergijskih boleznih in kožnih boleznih.
 5. Kventiax filmsko obložene tablete (kvetiapin)

  Zdravilo Kventiax spada v skupino zdravil, ki jih imenujemo antipsihotiki. Pri nekaterih vrstah duševnih bolezni izboljšajo simptome, kot so halucinacije, nenavadne in zastrašujoče misli, spremembe v vašem vedenju, občutek osamljenosti in zmedenosti.
 6. Kventiax SR tablete s podaljšanim sproščanjem (kvetiapin)

  Zdravilo Kventiax SR, tablete s podaljšanim sproščanjem, vsebuje učinkovino kvetiapin. Spada v skupino zdravil, ki jih imenujemo antipsihotiki. Zdravilo Kventiax SR se lahko uporablja za zdravljenje bolezni, kot so bipolarna depresija in velika depresivna epizoda pri veliki depresivni motnji, manija in shizofrenija.

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.