Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Haldol depo injekcije (haloperidol)

  Zdravilo Haldol depo je namenjeno za vzdrževalno zdravljenje in preprečevanje duševnih motenj, za katere je značilno, da slišite, vidite ali čutite stvari, ki jih v resnici ni, da napačno razmišljate, da ste neobičajno sumničavi, da ne najdete stika z okolico, ste vznemirjeni, hiperaktivni in agresivni.  
 2. Haldol raztopina za injiciranje (haloperidol)

  Haldol je namenjen za zdravljenje nenadnih duševnih motenj, za katere je značilno, da slišite, vidite ali čutite stvari, ki jih v resnici ni, da napačno razmišljate, da ste neobičajno sumničavi, da ne najdete stika z okolico. Namenjen je tudi za zdravljenje bolezenskih stanj, za katera so značilne privzdignjeno razpoloženje (manija), hiperaktivnost, vzburjenost in nasilnost. Namenjen je tudi zdravljenju nenadzorovanih gibov (tikov), jecljanja, trdovratnega kolcanja in vedenjskih motenj otrok.
 3. Haldol tablete (haloperidol)

  Zdravilo Haldol je namenjeno za zdravljenje in preprečevanje duševnih motenj, za katere je značilno, da slišite, vidite ali čutite stvari, ki jih v resnici ni, da napačno razmišljate, da ste neobičajno sumničavi, da ne najdete stika z okolico. Namenjen je tudi za zdravljenje hudega motoričnega nemira, ki se pojavi pri bolezenskih stanjih kot so privzdignjeno razpoloženje (manija), duševna manjrazvitost, shizofrenija in odvisnost od alkohola. Zdravilo Haldol je namenjeno še za zdravljenje...
 4. Haloperidol Krka tablete (haloperidol)

  Zdravilo Haloperidol Krka spada v skupino antipsihotikov. Namenjeno je za zdravljenje in preprečevanje duševnih motenj, za zdravljenje hudega motoričnega nemira, ki se pojavi pri bolezenskih stanjih, kot so privzdignjeno razpoloženje, duševna manjrazvitost, shizofrenija in odvisnost od alkohola, za zdravljenje hude tesnobe z motoričnim nemirom (agitacija), agresivnosti in tavanja pri starejših ter bolezenskega stanja, za katerega so značilni sunkoviti nekoordinirani zgibki telesa. Uporabljamo ga tudi za zdravljenje nenadzorovanih gibov (tikov), jecljanja, trdovratnega kolcanja in vedenjskih motenj otrok.
 5. Helex tablete (alprazolam)

  Zdravilo Helex je namenjeno zdravljenju tesnobe (anksioznosti) s simptomi depresije (brezvoljnost, izguba zanimanja ali zadovoljstva, pomanjkanje energije) ali brez njih, zdravljenju mešanih anksiozno-depresivnih stanj, ki spremljajo druga obolenja, in paničnih motenj.
 6. Hiconcil disperzibilne tablete (amoksicilin)

  Zdravilo Hiconcil se uporablja za zdravljenje določenih bakterijskih okužb pri odraslih in otrocih. Uporablja se lahko tudi v kombinaciji z drugimi zdravili za zdravljenje razjed na želodcu.  
 7. Hiconcil kapsule, suspenzija (amoksicilin)

  Zdravilo Hiconcil je antibiotik. Zdravilna učinkovina je amoksicilin. Uporablja za zdravljenje bakterijskih okužb na različnih delih telesa, v kombinaciji z drugimi zdravili pa tudi za zdravljenje razjed na želodcu.

  * Hiconcil kapsule po 250 mg v Sloveniji niso na voljo.

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.