Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Galsya SR kapsule (galantamin)

  Zdravilo Galsya SR se uporablja za zdravljenje simptomov blage do zmerno hude demence Alzheimerjevega tipa.
 2. Garamycin raztopina za injiciranje (gentamicin)

  Z zdravilom Garamycin zdravimo hude okužbe v trebuhu, na sečilih, hude okužbe dihal, pridobljene med bivanjem v bolnišnici, zastrupitve krvi (sepsa), hude okužbe opeklin, ran po poškodbah ali po kirurških posegih in okužbe v srcu. Z zdravilom Garamycin preprečujemo tudi okužbe pri različnih kirurških posegih. Pri nekaterih okužbah dajemo zdravilo Garamycin skupaj še z enim ali več antibiotiki.
 3. Gliclada 30 mg in 60 mg, tablete s podaljšanim sproščanjem (gliklazid)

  Gliclada je zdravilo iz skupine sulfonilsečnin za peroralno zdravljenje sladkorne bolezni tipa 2. Namenjeno je bolnikom s sladkorno boleznijo tipa 2, ki samo z nefarmakološkimi ukrepi (dieta, telesna dejavnost, zmanjšanje telesne mase) nimajo urejenega krvnega sladkorja. Gliclada je v obliki tablet s podaljšanim sproščanjem, kar zagotavlja dober 24 urni nadzor nad krvnim sladkorjem.
 4. Gliclada 90 mg, tablete s prirejenim sproščanjem (gliklazid)

  Gliclada je zdravilo, ki znižuje raven sladkorja v krvi (peroralno antidiabetično zdravilo iz skupine sulfonilsečnin). Namenjeno je zdravljenju odraslih bolnikov z določeno obliko sladkorne bolezni (sladkorno boleznijo tipa 2), kadar dieta, telesna dejavnost in zmanjševanje telesne teže niso dovolj za vzdrževanje primerne ravni sladkorja v krvi. .

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.