Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Cefamezin prašek za raztopino (cefazolin)

  Zdravilo Cefamezin je antibiotik iz skupine prve generacije cefalosporinov in je namenjen za zdravljenje okužb sečil, dihal, rodil, kože in mehkih tkiv ter za zdravljenje hude okužbe z razsojem bakterij po krvi (sepse), vnetja kosti (osteomielitisa) in vnetja notranje posrčnice (endokarditisa); za preprečevanje okužb, ki bi lahko nastale pri kirurških posegih.  
 2. Cezera tablete (levocetirizin)

  Zdravilo Cezera uporabljamo za zdravljenje znakov bolezni, povezanih z alergijskimi stanji, kot so: alergijski rinitis (alergijsko vnetje nosne in očesne sluznice), koprivnica, ki se pogosto pojavlja (kronična idiopatska urtikarija).
 3. Ciprinol raztopina za infundiranje (ciprofloksacin)

  Zdravilo Ciprinol se uporablja za zdravljenje naslednjih bakterijskih okužb: okužbe dihal, dolgotrajne ali ponavljajoče se okužbe ušes in obnosnih sinusov, okužbe sečil, okužbe mod (testisov), okužbe spolnih organov pri ženskah, okužbe prebavil in okužbe v trebušni votlini, okužbe kože in mehkih tkiv, okužbe kosti in sklepov, zdravljenje okužb pri bolnikih z zmanjšanim številom belih krvnih celic (nevtropenija), preprečevanje okužb pri bolnikih z zmanjšanim številom belih...

  * Ciprinol 100 mg koncentrat za raztopino za infundiranje in Ciprinol 100 mg/50 ml raztopina za infundiranje v Sloveniji nista na voljo.
 4. Ciprinol tablete (ciprofloksacin)

  Zdravilo Ciprinol se uporablja za zdravljenje naslednjih bakterijskih okužb: okužbe dihal, dolgotrajne ali ponavljajoče se okužbe ušes in obnosnih sinusov, okužbe sečil, okužbe mod (testisov), okužbe spolnih organov pri ženskah, okužbe prebavil in okužbe v trebušni votlini, okužbe kože in mehkih tkiv, okužbe kosti in sklepov, zdravljenje okužb pri bolnikih z zmanjšanim številom belih krvnih celic (nevtropenija), preprečevanje okužb pri bolnikih z zmanjšanim številom belih krvnih...
 5. Cordipin retard tablete (nifedipin)

  Cordipin retard je zdravilo namenjeno za zdravljenje povišanega krvnega tlaka  ter preprečevanje in zdravljenje bolečine v prsih, ki je posledica pomanjkanja kisika v srčni mišici (angine pektoris). 
 6. Cordipin XL tablete (nifedipin)

  Zdravilo Cordipin XL je namenjeno za zdravljenje povišanega krvnega tlaka (arterijske hipertenzije) in preprečevanje bolečine v prsih, ki je posledica krčev žil, ki dovajajo kri v srčno mišico (vazospastična in kronična stabilna angina pektoris).
 7. Coryol tablete (karvedilol)

  Zdravilo Coryol je namenjeno za: zdravljenje visokega krvnega tlaka (hipertenzije) preprečevanje napadov bolečine za prsnico (angine pektoris) zdravljenje kroničnega srčnega popuščanja zdravljenje oslabelega delovanja srčne mišice po srčnem infarktu  

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.