Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

  1. Betaklav filmsko obložene tablete (amoksicilin in klavulanska kislina)

    Zdravilo Betaklav je antibiotik, ki se uporablja za zdravljenje naslednjih bakterijskih okužb pri odraslih in otrocih: okužbe srednjega ušesa in sinusov, okužbe dihalnih poti, okužbe sečil, okužbe kože in mehkih tkiv, vključno z okužbami zob, okužbe kosti in sklepov.
  2. Bizmutov oksid Krka filmsko obložene tablete (bizmutov oksid)

    Zdravilo Bizmutov oksid Krka tvori zaščitni sloj na sluznici želodca ali dvanajstnika in tako celi razjede, zdravi vnetje sluznice in pripomore k preprečevanju nadaljnjega draženja, ki ga povzroča želodčna kislina. Ima tudi protibakterijsko delovanje na Helicobacter pylori , bakterijo, ki verjetno povzroča vnetje sluznice in peptične razjede.  
  3. Bloxan tablete (metoprolol)

    Zdravilo Bloxan uporabljamo za zdravljenje visokega krvnega tlaka, za preprečevanje napadov bolečine za prsnico, zdravljenje nekaterih motenj srčnega ritma (supraventrikularne tahiaritmije), zdravljenje po srčnem infarktu, preprečevanje migrene.

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.