Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Alventa kapsule (venlafaksin)

  Zdravilo Alventa se uporablja za zdravljenje odraslih bolnikov z depresijo. Uporablja se tudi za zdravljenje odraslih bolnikov z naslednjimi anksioznimi motnjami: generalizirano anksiozno motnjo, socialno anksiozno motnjo (strah ali izogibanje družabnim situacijam) in panično motnjo (napadi panike).
  https://www.krkadeplink.si/
 2. Amiokordin raztopina za injiciranje (amjodaron)

  Amiokordin raztopino za injiciranje uporabljamo takrat, ko je potreben hiter odziv na zdravljenje ali kadar peroralno zdravljenje ni mogoče, predvsem za zdravljenje hudih motenj srčnega ritma, kot so nadprekatne motnje srčnega ritma s hitrim prekatnim utripom, tahikardije, združene s preekscitacijskim sindromom (Wolff-Parkinson-Whiteov sindrom), in dokazane simptomatske motnje prekatnega ritma. 
 3. Amiokordin tablete (amjodaron)

  Zdravilo Amiokordin je namenjeno za preprečevanje ali zdravljenje nekaterih motenj srčnega ritma, kot so motnje prekatnega ritma, motnje srčnega ritma, združene s preekscitacijskim sindromom (Wolff-Parkinson-Whiteov sindrom), in preddvorne motnje srčnega ritma.
 4. Amlessa tablete (amlodipin, perindopril)

  Zdravilo Amlessa je kombinacija dveh zdravilnih učinkovin, perindoprila in amlodipina. Zdravilo Amlessa se predpisuje za zdravljenje visokega krvnega tlaka (hipertenzije) in/ali zdravljenje stabilne koronarne arterijske bolezni (stanja, pri katerem je preskrba srca s krvjo zmanjšana ali ovirana).
 5. Amlessini tablete (perindopril, amlodipin)

  Zdravilo Amlessini je kombinacija dveh učinkovin, perindoprila in amlodipina. Obe učinkovini pomagata uravnati visok krvni tlak.  
 6. Amlewel 2 mg/5 mg/0,625 mg tablete (perindopril, amlodipin, indapamid)

  Zdravilo Amlewel je kombinacija treh zdravilnih učinkovin (perindopril, indapamid, amlodipin), ki pomagajo uravnavati visok krvni tlak (hipertenzijo).Bolniki, ki že jemljejo perindopril/indapamid in amlodipin v ločenih tabletah, lahko namesto tega jemljejo eno tableto zdravila Amlewel, ki vsebuje vse tri sestavine.
 7. Amlewel 4 mg/5 mg/1,25 mg in 4 mg/10 mg/1,25 mg tablete (perindopril, amlodipin, indapamid)

  Zdravilo Amlewel je kombinacija treh zdravilnih učinkovin (perindopril, indapamid, amlodipin), ki pomagajo uravnavati visok krvni tlak (hipertenzijo). Bolniki, ki že jemljejo perindopril/indapamid in amlodipin v ločenih tabletah, lahko namesto tega jemljejo eno tableto zdravila Amlewel, ki vsebuje vse tri sestavine.
 8. Amlewel 8 mg/5 mg/2,5 mg in 8 mg/10 mg/2,5 mg tablete (perindopril, amlodipin, indapamid)

  Zdravilo Amlewel je kombinacija treh zdravilnih učinkovin (perindopril, indapamid, amlodipin), ki pomagajo uravnavati visok krvni tlak (hipertenzijo). Bolniki, ki že jemljejo perindopril/indapamid in amlodipin v ločenih tabletah, lahko namesto tega jemljejo eno tableto zdravila Amlewel, ki vsebuje vse tri sestavine.
 9. Ampril HL, HD tablete (ramipril, hidroklorotiazid)

  Ampril HL in Ampril HD sta zdravili, ki znižujeta povišan krvni tlak. Obe zdravilni učinkovini, ki ju vsebujeta, delujeta skupaj in znižujeta krvni tlak. Skupaj se jemljeta, kadar zdravljenje z eno samo zdravilno učinkovino ni učinkovito.
 10. Ampril tablete (ramipril)

  Zdravilo Ampril se uporablja za zdravljenje visokega krvnega tlaka, za zmanjšanje tveganja za srčni infarkt ali možgansko kap, za zmanjšanje tveganja ali upočasnitev poslabšanja težav z ledvicami, za zdravljenje srčnega popuščanja stanja in kot zdravljenje po srčnem infarktu, pri katerem se kot zaplet pojavi srčno popuščanje.  

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.