Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Amlessa tablete (amlodipin, perindopril)

  Zdravilo Amlessa je kombinacija dveh zdravilnih učinkovin, perindoprila in amlodipina. Zdravilo Amlessa se predpisuje za zdravljenje visokega krvnega tlaka (hipertenzije) in/ali zdravljenje stabilne koronarne arterijske bolezni (stanja, pri katerem je preskrba srca s krvjo zmanjšana ali ovirana).
 2. Prenessa 4 mg tablete (perindopril)

  Zdravilo Prenessa spada v skupino zaviralcev angiotenzinske konvertaze (ZAK).  Zdravilo je namenjeno zdravljenju: povišanega krvnega tlaka (hipertenzije), srčnega popuščanja in preprečevanju ponovne možganske kapi v kombinaciji z indapamidom pri bolnikih z možganskožilnimi boleznimi v anamnezi.  
 3. Prenessa 8 mg tablete (perindopril)

  Zdravilo Prenessa spada v skupino zaviralcev angiotenzinske konvertaze (ZAK). Zdravilo je namenjeno zdravljenju: povišanega krvnega tlaka (hipertenzije),  srčnega popuščanja.  
 4. Prenewel 2 mg/0,625 mg in 4 mg/1,25 mg tablete (perindopril, indapamid)

  Tablete Prenewel vsebujejo dve zdravilni učinkovini, perindopril in indapamid. Zdravilo Prenewel je namenjeno zdravljenju bolnikov z esencialno arterijsko hipertenzijo (povečanjem krvnega tlaka neznanega izvora).
 5. Prenewel 8 mg/2,5 mg tablete (perindopril, indapamid)

  Zdravilo Prenewel je antihipertenzivno zdravilo, ki je namenjeno zdravljenju zvišanega krvnega tlaka (hipertenzije). Zdravilo Prenewel 8 mg/2,5 mg je indicirano pri bolnikih, ki že jemljejo tablete perindoprila po 8 mg in indapamida po 2,5 mg ločeno. Namesto dveh tablet lahko ti bolniki jemljejo po eno tableto zdravila Prenewel, ki vsebuje obe zdravilni učinkovini.

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.