Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Ampril HL, HD tablete (ramipril, hidroklorotiazid)

  Ampril HL in Ampril HD sta zdravili, ki znižujeta povišan krvni tlak. Obe zdravilni učinkovini, ki ju vsebujeta, delujeta skupaj in znižujeta krvni tlak. Skupaj se jemljeta, kadar zdravljenje z eno samo zdravilno učinkovino ni učinkovito.
 2. Enap-H tablete (hidroklorotiazid, enalapril)

  Zdravilo Enap-H je zdravilo za zniževanje krvnega tlaka. Vsebuje zdravilni učinkovini enalapril in hidroklorotiazid. Enalapril spada v skupino zaviralcev angiotenzinske konvertaze, ki delujejo tako, da razširijo krvne žile, zaradi česar se zniža krvni tlak in poveča dotok krvi in kisika v srčno mišico in druge organe. Hidroklorotiazid spada v skupino zdravil, ki povečujejo izločanje seča (diuretiki) in tako znižujejo krvni tlak. Kombinacija enalaprila in hidroklorotiazida znižuje krvni tlak močneje kot vsaka učinkovina posebej.
 3. Lorista H, HD tablete (losartan, hidroklorotiazid)

  Zdravila Lorista H 50 mg/12,5 mg, Lorista H 100 mg/12,5 mg in Lorista HD 100 mg/25 mg so indicirana za zdravljenje esencialne hipertenzije (zvišanega krvnega tlaka).
 4. Valsaden 160 mg/12,5 mg filmsko obložene tablete (valsartan, hidroklorotiazid)

  Zdravilo Valsaden uporabljamo za zdravljenje zvišanega krvnega tlaka (hipertenzije), kadar ga samo z Valsacorjem ne znižamo dovolj.
 5. Valsaden 160 mg/25 mg filmsko obložene tablete (hidroklorotiazid, valsartan)

  Zdravilni učinkovini v zdravilu Valsaden znižata krvni tlak, in to bolj, kot če bi jemali vsako učinkovino posebej.
 6. Valsaden 320 mg/12,5 mg filmsko obložene tablete (valsartan, hidroklorotiazid)

  Zdravilo Valsaden vsebuje dve zdravilni učinkovini, imenovani valsartan in hidroklorotiazid. Obe učinkovini pomagata uravnavati visok krvni tlak (hipertenzijo).
 7. Valsaden 80 mg/12,5 mg filmsko obložene tablete (valsartan, hidroklorotiazid)

  Zdravilo Valsaden uporabljamo za zdravljenje zvišanega krvnega tlaka (hipertenzije), kadar ga samo z valsartanom ali samo s hidroklorotiazidom ne znižamo dovolj.

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.