Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Enap raztopina za injiciranje (enalapril)

  Enap injekcije so namenjene za zdravljenje visokega krvnega tlaka, kadar peroralno zdravljenje ni mogoče.
 2. Enap tablete (enalapril)

   Zdravilo Enap je namenjeno za: zdravljenje zvišanega krvnega tlaka; zdravljenje srčnega popuščanja; preprečevanje slabšanja delovanja srca in upočasnjevanje razvoja bolezenskih znakov pri bolnikih z začetnim srčnim popuščanjem, torej v obdobju, ko se bolezenski znaki še ne pokažejo; preprečevanje nenadnih hudih srčnih zapletov (koronarnih ishemičnih dogodkov) pri bolnikih z okvaro levega prekata.  
 3. Enap-H tablete (hidroklorotiazid, enalapril)

  Zdravilo Enap-H je zdravilo za zniževanje krvnega tlaka. Vsebuje zdravilni učinkovini enalapril in hidroklorotiazid. Enalapril spada v skupino zaviralcev angiotenzinske konvertaze, ki delujejo tako, da razširijo krvne žile, zaradi česar se zniža krvni tlak in poveča dotok krvi in kisika v srčno mišico in druge organe. Hidroklorotiazid spada v skupino zdravil, ki povečujejo izločanje seča (diuretiki) in tako znižujejo krvni tlak. Kombinacija enalaprila in hidroklorotiazida znižuje krvni tlak močneje kot vsaka učinkovina posebej.
 4. Enap-HL tablete (enalapril)

  Zdravilo Enap-HL je zdravilo za zniževanje krvnega tlaka. Vsebuje zdravilni učinkovini enalapril in hidroklorotiazid. Enalapril spada v skupino zaviralcev angiotenzinske konvertaze, ki delujejo tako, da razširijo krvne žile, zaradi česar se zniža krvni tlak in poveča dotok krvi in kisika v srčno mišico in druge organe. Hidroklorotiazid spada v skupino zdravil, ki povečujejo izločanje seča (diuretiki) in tako znižujejo krvni tlak. Kombinacija enalaprila in hidroklorotiazida znižuje krvni tlak močneje kot vsaka učinkovina posebej.

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.