Revija V skrbi za vaše zdravje

To je Krkina tematska revija. Vsaka številka z različnih vidikov predstavlja neko zdravstveno temo. Revija vam je na voljo v lekarnah in čakalnicah družinskih zdravnikov.

 • Generacija 50 +

  Vsako leto 7. aprila je svetovni dan zdravja – letos bosta v ospredju staranje in zdravje. Tema je prav gotovo aktualna, saj se je pričakovana življenjska doba v zadnjem stoletju zelo podaljšala. Tudi v reviji smo tokrat osvetlili težave, ki so pogostejše po 50. letu starosti. Dotaknili smo se bolezni srca in žilja, bolezni zgornjih prebavil, uroloških težav, depresije in demence.

  v rubriki:
  Revija V skrbi za vaše zdravje
 • Bolečina boli

  Občutek bolečine je subjektiven. Gotovo pa se strinjamo, da bolečina za nikogar ni prijetna in da se ji skoraj ne moremo izogniti. O bolečini pišemo tudi v tokratni številki revije V skrbi za vaše zdravje. Strokovnjaki predstavljajo različne vrste bolečine in vzroke zanjo ter svetujejo, kako jo lajšati. Marsikaj lahko storimo tudi sami, zato precej prostora namenjamo samozdravljenju bolečine. Kadar pa to ne zadostuje, je pomembno, da zdravniku povemo, da nas boli, saj nam sicer ne more pomagati.

  v rubriki:
  Revija V skrbi za vaše zdravje
 • Uredimo holesterol

  Uredimo holesterol, 24. številka

  Ali ste vedeli, da ima v Sloveniji več kot 60 % odraslih preveč holesterola v krvi? Nezdrav življenjski slog, zvišan krvni tlak, povečane vrednosti krvnega sladkorja, čezmerna telesna teža in debelost ter povečane vrednosti krvnih maščob, zlasti holesterola, so dejavniki tveganja za bolezni srca in žilja, ki so v Sloveniji še vedno najpogostejši vzrok smrti.

  v rubriki:
  Revija V skrbi za vaše zdravje