Knjižice Nasveti za samozdravljenje

To je zbirka knjižic z nasveti za samozdravljenje različnih bolezni. Knjižice so na voljo v lekarnah, najdete pa jih tudi tu.

 

 • Kako na počitnice?

  Kako na počitnice?

  Kako prijetno je načrtovati izlete, počitnice, potovanja! Nestrpno odštevamo dneve in sanjamo o brezskrbnih in sproščenih trenutkih, ko se bomo posvetili stvarem, ki jih imamo radi, in ljudem, ki so nam najbližji. Naši kovčki in nahrbtniki so navadno zelo natrpani, vendar nikoli tako zelo, da se ne bi našel prostor za torbico z zdravili in drugimi pripomočki, ki nam utegnejo pomagati pri različnih zdravstvenih težavah. Nekatere od njih lahko ob primerno založeni potovalni lekarni ublažimo ali popolnoma odpravimo kar sami.

  v rubriki:
  Knjižice Nasveti za samozdravljenje
 • Kako proti gripi in prehladu?

  Kako proti gripi in prehladu?

  Prehladna in gripozna obolenja vsako leto, zlasti pozimi, prisilijo k nekajdnevnemu počitku kar lepo število ljudi. Spremljajo jih značilni simptomi: boleče grlo, kašelj, nosni izcedek, bolečine v mišicah in sklepih, zvišana telesna temperatura ter klavrno počutje.

  Verjamemo, da ste vse to že kdaj občutili in verjetno še kdaj boste, zato smo za vas pripravili knjižico, v kateri boste našli koristne informacije o tem, kako prehlad ali gripo preprečiti. Če pa do obolenja pride, velja blažiti njegove simptome in preprečiti morebitne zaplete.

   

   

  v rubriki:
  Knjižice Nasveti za samozdravljenje
 • Brez alergije je življenje lepše

  Brez alergije je življenje lepše

  Danes ima že skoraj vsak peti človek težave z alergijo. Po napovedih strokovnjakov naj bi bila do leta 2020 alergična polovica Zemljanov. Vzroki so predvsem vse večje onesnaževanje našega planeta in ogrevanje ozračja ter dejstvo, da je verjetnost, da bodo alergiki tudi otroci alergičnih staršev, kar 70-odstotna. Če je alergičen samo eden od staršev, je verjetnost za razvoj alergije pri otroku manj kot 30-odstotna, pri starših brez alergije pa manj kot 10-odstotna. Alergije so neprijetna nadloga. Z znanjem, dobro voljo in primernim zdravljenjem lahko odpravimo večino težav.

  v rubriki:
  Knjižice Nasveti za samozdravljenje