Krkine nagrade

Zaradi potrebe po zgodnjem odkrivanju in usmerjanju najbolj nadarjenih smo aktivni tudi v širšem družbenem okolju. S Krkinimi nagradami mlade že vse od leta 1971 spodbujamo k ustvarjalnemu in raziskovalnemu delu.

V 50 letih smo podelili že 2911 Krkinih nagrad. V letu 2020 smo razglasili prejemnike 5 velikih Krkinih nagrad, 25 nagrad za študente do- in podiplomskega študija in Krkine nagrade za srednješolske raziskovalne naloge.

Nagrajene raziskovalne naloge so doktorati, magisteriji, specialistične naloge, diplomska dela in samostojna razsikovalna dela s številnih področij znanosti in tehnologije, povezanih s farmacevtsko industrijo, na primer iz kemije, farmacije, medicine, biotehnologije itd.

V Krki smo 16. oktobra 2020 prek spletne povezave razglasili imena mladih raziskovalcev – prejemnikov jubilejnih, 50. Krkinih nagrad za dodiplomska in podiplomska raziskovalna dela. Odziv na razpis je bil letos izjemen; prijavilo se je 93 študentov do- in podiplomskega študija. 

Znanstveni odbor Sveta Sklada Krkinih nagrad je študentom, ki so s kakovostjo in rezultati dokazali odličnost svojega raziskovalnega dela, podelil 5 velikih Krkinih nagrad za raziskovalno nalogo ter 25 Krkinih nagrad in 17 posebnih pohval za raziskovalno nalogo. Študentom, ki so sodelovali na razpisu, smo podelili tudi 46 Krkinih priznanj. Med prejemniki je 11 doktorjev znanosti. Razglasitev si lahko ogledate na povezavi.

V petke, 18. septembra 2020 pa smo na spletni strani Krkinih nagrad razglasili prejemnike Krkinih nagrad za srednješolske raziskovalne naloge. Na razpis za jubilejne, 50. Krkine nagrade se je odzvalo rekordno število mladih raziskovalcev. Kar 99 avtorjev je ob pomoči mentorjev in somentorjev pripravilo 61 raziskovalnih nalog. Predstavitev raziskovalnih nalog desetih srednjih šol v Sloveniji in razglasitev prejemnikov si lahko ogledate v video posnetku.

 

 

Vstop v Krkine nagrade