Mag. Luka Cerar

Luka_Cerar-w800

Mag. Luka Cerar, rojen leta 1976, državljan Republike Slovenije, je v Albaugh TKI, d. o. o., podpredsednik za področje financ. Pristojen je za finance, zakladništvo, kontroling, strateško načrtovanje, poročanje, IT in davke na območju Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike, kjer je 17 Albaughovih pravnih oseb in 2 proizvodni lokaciji. Skupina Albaugh spada med vodilne svetovne proizvajalce najsodobnejših izdelkov za zaščito kmetijskih pridelkov in rastlin.

Pred zaposlitvijo v Albaughu je bil finančni direktor Atlantic Grupe v Sloveniji. Zelo veliko izkušenj je pridobil v farmacevtski dejavnosti. Med letoma 2001 in 2019 je uspešno opravljal številne odgovorne naloge na strateškem in finančnem področju v Novartisu in Sandozu, kjer je 12 let deloval v tujini (Avstrija, Nemčija, Danska, Hrvaška). Nazadnje je bil finančni direktor Novartisove podružnice v Sloveniji in tudi njen direktor. V letu 2018 je od Novartisa Slovenije prejel nagrado za tim leta, leta 2016 pa ga je Novartis nagradil za izboljšave pri analizah uspešnosti. Leta 2013 je od Sandoza prejel nagrado za najboljšo prakso na področju financ.

Diplomiral je leta 2000 na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in pridobil naziv univerzitetni diplomirani ekonomist. Šolanje je nadaljeval v Združenem kraljestvu in Franciji, in sicer na Westminster Business School in SKEMA Business School, kjer je leta 2004 magistriral iz mednarodnih financ. Na Harvard Business School je leta 2007 pridobil Novartisovo finančno diplomo.

Je imetnik potrdila Združenja članov nadzornih svetov Slovenije o usposobljenosti za opravljanje funkcije člana nadzornega sveta.

Izjava o neodvisnosti člana NS