Kulturno umetniško društvo Krka

V društvu že od leta 1971 razvijamo kulturnoumetniške dejavnosti, s katerimi bogatimo kulturno življenje zaposlenih. Krkaši, ki delujemo v društvu, soustvarjamo tudi kulturno in družabno dogajanje za širšo skupnost.

TR77SI-trajnostni-razvoj-do-zavezani-kulturi-kulturno-umetnisko-drustvo-Krka-pevski-zbor-krka-D

50-letnico obstoja smo počastili s koncertom, na katerem sta se predstavila Mešani pevski zbor Krka in Oktet Krka. Društvo je s strani Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti prejelo jubilejno priznanje za 50 let delovanja in doseganja kvalitetnih ustvarjalnih in poustvarjalnih dosežkov.

KRKINI GALERIJI V NOVEM MESTU IN LJUBLJANI

Leta 1977 smo del Krkine novomeške upravne stavbe preoblikovali v razstavni prostor in ga poimenovali Galerija Krka Novo mesto. Nekaj let zatem je začela delovati še Galerija Krka Ljubljana. V obeh vsak mesec pripravljamo razstave slikarjev, kiparjev, oblikovalcev, karikaturistov in fotografov različnih generacij ter ustvarjalnih pristopov in pogledov. Naši gostje prihajajo iz Slovenije in iz tujine.

Ponosni smo na več kot 850 razstav, ki so jih pospremile strokovne predstavitve likovnih kritikov in umetnostnih zgodovinarjev ter različni glasbeni nastopi. Po številnih razstavah se lahko sprehodite na YouTube kanalu KUD-a Krka.

GLEDALIŠKI KLUB KRKA

Deluje v Ljubljani, pridobil si je sloves in postal priljubljen tako med gledališčniki kot ljubitelji gledališča. Povabljeni umetniki nam spregovorijo o svojem poklicnem in zasebnem življenju. Klub občasno organizira tudi obiske gledaliških, opernih, baletnih in koncertnih predstav doma in po svetu.

MEŠANI PEVSKI ZBOR KRKA IN
OKTET KRKA

Med vsemi kulturno-umetniškimi dejavnostmi ima MePZ Krka najdaljšo tradicijo. Ustanovljen je bil leta 1971 na pobudo Krkinega prvega generalnega direktorja mag. Borisa Andrijaniča. Pevke in pevci so doma s širšega območja Novega mesta. Uspešno so nastopali po številnih slovenskih krajih, v sosednjih in bolj oddaljenih državah, tudi na drugih celinah, in dosegli številne uspehe.

Leta 2022 se jim je na odrih pridružil tudi novoustanovljeni Oktet Krka.

DOLENJSKI KNJIŽNI SEJEM

Zgodovina dolenjskega knjižnega sejma sega v leto 1978, ko smo Kulturno umetniško društvo Krka, Knjižnica Mirana Jarca in knjigarna Mladinske knjige začeli s knjižnim sejmom poudarjati pomen branja in znanja.

Sejem že vsa leta poteka v Krkinih prostorih v Novem mestu. Zasnovali smo ga kot pregled knjig, ki so izšle v preteklem letu, razstavno-sejemski prostor pa spremenili v prostor druženja in spremnih dogodkov. Do danes so ga obiskali številni ključni avtorji slovenske literature, jezika, misli in knjige. Postal je knjižni sejem z najdaljšo neprekinjeno tradicijo v Sloveniji.

TR78SI-trajnostni-razvoj-do-zavezani-kulturi-kud-Krka-Dolenjski-knjizni-sejem-D-c2700x1300

USTVARJALNE DELAVNICE

V kreativnem okolju ustvarjalnih delavnic svoj prostor najdejo vsi, ki želijo v dobri družbi spoznavati različne ustvarjalne tehnike in sprostiti ustvarjalno energijo. Delavnice so namenjene zaposlenim in njihovim družinskim članom.

Raziskujte naprej

Multiparty banner 1

KRKINI KLUBI IN DRUŠTVA

Ponosni smo, da Krkino ime nosi kar 17 športnih in kulturnih klubov in društev.

Več

ZAVEZANI KULTURI

Podpiramo umetniške projekte, saj želimo kulturo čim bolj približati ljudem.

Več

PARTNERJI V ZNANOSTI

Podpiramo projekte, ki omogočajo napredek v izobraževanju in znanosti.

Več