Krkini kulturni večeri

K bogatitvi umetniškega in kulturnega življenja na Dolenjskem prispevamo z organizacijo kulturnih večerov v samostanski cerkvi Galerije Božidar Jakac. Na njih nastopajo domače in tuje umetnice in umetniki s premišljeno izbranim programom in vrhunskimi nastopi.

TR80SI-trajnostni-razvoj-do-zavezani-kulturi-praznik-kulture-Krka-arhitektura-skozi-cas-D-c2700x1300

Začetki Krkinih kulturnih večerov segajo v leto 2008. V samostanski cerkvi Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki so prvi nastopili člani ruskega komornega zbora Smolniške katedrale iz St. Peterburga. V naslednjih letih smo gostili Andrzej Jagodzinski Trio, Perpetuum Jazzile, plesni ansambel Ruski kozaki, akademski zbor Mihaila Ivanoviča Glinke, Anton Podbevšek Teater z mednarodno zasedbo ustvarjalcev, koncertni zbor Carmina Slovenica, a capella zbor Viva Vox, skupino Voca People, Beograjski komorni zbor in beneški komorni ansambel I Solisti Veneti ter še mnoga druga znana imena.

V letu 2022 so svojo virtuoznost z nami delili legendarni hrvaški pianist Ivo Pogorelić, najbolj reprezentativen slovenski moški komorni vokalni ansambel Slovenski oktet, vrhunski italijanski orkester I Virtuosi Italiani in mlada slovenska pianistka Meta Fajdiga.

Slideshow slide 1

70 LET SLOVENSKEGA OKTETA V KRKI

V okviru Krkinega kulturnega večera smo gostili najbolj reprezentativen slovenski moški komorni vokalni ansambel, ki je v letu 2022 praznoval 70 let delovanja.

Raziskujte naprej

Multiparty banner 1

KRKINI KLUBI IN DRUŠTVA

Ponosni smo, da Krkino ime nosi kar 17 športnih in kulturnih klubov in društev.

Več

ZAVEZANI KULTURI

Podpiramo umetniške projekte, saj želimo kulturo čim bolj približati ljudem.

Več

PARTNERJI V ZNANOSTI

Podpiramo projekte, ki omogočajo napredek v izobraževanju in znanosti.

Več