Partnerji v kulturi

Podpiramo številne kulturne projekte v lokalnem okolju in zunaj državnih meja, kot so glasbeni in drugi festivali, izdaje knjig in monografij, slikanic za otroke in mladino, slikarske razstave in kolonije, glasbene in gledališke predstave, likovne, gledališke in literarne projekte osnovnih in srednjih šol.

TR79SI-trajnostni-razvoj-do-zk-partnerji-Krka-Henri-Cartier-Bresson-Iz-oci-v-oci-Cankarjev-dom-D-c2700x1300
Krka je bila generalna pokroviteljica razstave Iz oči v oči fotografa Henrija Cartier-Bressona v Cankarjevem domu.

Že vrsto let so naši partnerji Cankarjev dom, Festival Ljubljana in Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani. Sodelujemo pa tudi z drugimi kulturnimi ustanovami, ki bogatijo kulturno življenje v slovenskem prostoru.

Z generalnim pokroviteljstvom smo omogočili izvedbo koncerta Berlinskih filharmonikov, ki so prvič gostovali v kulturnem in kongresnem centru Cankarjevega doma in samostojni Sloveniji. V enaki vlogi smo prispevali k razstavam Ideja – znanost in tehnologija antične Grčije, Telesnost in erotika v kiparstvu svetovno uveljavljenega hrvaškega kiparja Ivana Meštrovića ter Iz oči v oči fotografa Henrija Cartier-Bressona, ki so bile na ogled v Galeriji Cankarjevega doma.

Z Društvom Slovenija Rusija vsako leto podpremo slovesnost ob Ruski kapelici na Vršiču. Podpiramo tudi delovanje Sklada Toneta Pavčka za promocijo ruskega jezika in kulture na srednjih in osnovnih šolah v Sloveniji.

Leta 2009 smo Knjižnici Mirana Jarca podarili grafično zbirko Iconotheca Valvasoriana Janeza Vajkarda Valvasorja. Sedemnajst zvezkov vsebuje 7752 grafičnih listov in risb nemških, avstrijskih, nizozemskih, flamskih, francoskih, italijanskih, angleških in kranjskih mojstrov 16. in 17. stoletja. Podprli smo tudi digitalizacijo restavriranega izvoda ročno kolorirane renesančne farmakopeje Hieronymusa Bocka Kreutterbuch iz sredine 16. stoletja.

Raziskujte naprej

Multiparty banner 1

KRKINI KLUBI IN DRUŠTVA

Ponosni smo, da Krkino ime nosi kar 17 športnih in kulturnih klubov in društev.

Več

ZAVEZANI KULTURI

Podpiramo umetniške projekte, saj želimo kulturo čim bolj približati ljudem.

Več

PARTNERJI V ZNANOSTI

Podpiramo projekte, ki omogočajo napredek v izobraževanju in znanosti.

Več