Poljska

Na poljski trg smo vstopili leta 1974. Danes v tamkajšnji strokovni javnosti uživamo ugled.

V 80. letih prejšnjega stoletja smo kljub neugodnemu ekonomskemu stanju v državi utrjevali položaj podjetja in blagovnih znamk, zato smo lahko leta 1991 v Varšavi odprli predstavništvo. Sistematični pristop ter rast prodaje in tržnega deleža sta nam omogočila, da smo dve leti kasneje ustanovili odvisno podjetje.

Da bi okrepili svoj položaj in se hitreje prilagajali potrebam, je Krka v Varšavi zgradila proizvodno-distribucijski center. Zanj smo leta 2000 na natečaju v kategoriji industrijskih in upravnih stavb prejeli nagrado za zgradbo leta. Objekt spada med najsodobnejše proizvodne obrate na Poljskem. Sestavljajo ga visokoregalno in farmacevtsko skladišče, distribucijski in proizvodni center, laboratorij za kakovost z najnovejšo opremo in upravna stavba.

S tem je Krka na poljskem trgu pridobila status farmacevtskega veletrgovca. Že skoraj 20 let gradimo zaupanje in trdno partnerstvo z znanstvenimi in izobraževalnimi ustanovami, bolnišnicami, zdravniki in farmacevti.

Smo peto največje generično podjetje med več kot 300 konkurenti ter eno od najbolj dinamičnih farmacevtskih podjetij. Izvažamo na več kot 30 trgov, med drugim v Združeno kraljestvo, Nemčijo, Francijo, Španijo in skandinavske države.

Delujemo v skladu z zahtevami dobre proizvodne prakse, evropskimi in svetovnimi standardi ter poljsko zakonodajo. Proizvajamo trdne farmacevtske oblike zdravil (tablete in kapsule). Vsako leto proizvedemo okoli 400 milijonov tablet.

Skoraj 85 % prodaje predstavljajo zdravila na recept za bolezni srca in ožilja, prebavil, osrednjega živčevja, analgetike in antibiotike. Tržimo tudi zdravila za sladkorno bolezen, alergije, rakava obolenja, urološke in nekatere nevrološke bolezni ter protivirusna in druga zdravila.

Med izdelki brez recepta so na Poljskem zelo priljubljene blagovne znamke Septolete ultra, Bilobil, Nolpaza control, Nalgesin Mini in Herbion. Med veterinarskimi zdravili izstopata Fypryst in Ecocid S.

Naše največje bogastvo so zaposleni, ki jih je v podjetju več kot 700. Delo v Krki jim omogoča nenehen osebni in strokovni razvoj v zanimivem mednarodnem okolju. Skupaj z njimi in s poslovnimi partnerji ustvarjamo kulturo medsebojnega zaupanja, spoštovanja in sodelovanja.