Nemčija

Podjetje TAD Pharma (Tier-Arznei-Dienst) je bilo ustanovljeno leta 1968 v Cuxhavnu in je bilo specializirano za veterinarsko področje. Po dveh letih smo se usmerili tudi v generična zdravila za humano uporabo in pridobili velik ugled na področju urologije. Postopoma smo z razvejano prodajno mrežo in raznolikimi ciljnimi skupinami postali pomembno generično podjetje na nemškem trgu.

Leta 2007 smo postali del skupine Krka in hitro napredovali med deset najboljših generičnih farmacevtskih podjetij v državi. Naša ponudba zajema več kot 100 učinkovin za različne bolezni. Področja, ki izstopajo, so kardiologija, lajšanje bolečine, onkologija, zdravljenje okužbe s HIV, nevrologija, psihiatrija in urologija. V ponudbi imamo tudi veterinarske izdelke. TAD je na nemškem trgu poznan in pomemben. Sodeluje tudi pri razvoju prodajne mreže in izdelke izvaža na šest tujih trgov. Skoraj 300 zaposlenih dela v marketingu in prodaji, pri zagotavljanju kakovosti, v proizvodnji, logistiki in pri urejanju registracij.

Najpomembnejše vrednote v podjetju so zdravje, kakovost in trajnost. Kakovost dosegamo z napredno kontrolo kakovosti ter kontaktno točko za zdravstvena in znanstvena vprašanja v Cuxhavnu. Smo zanesljiv partner zdravnikov, farmacevtov, zdravstvenih delavcev in veterinarjev. Skrbimo tudi za okolje, veliko pozornosti posvečamo zlasti izboljšanju kakovosti zraka in vode, uporabi alternativnih virov energije in recikliranju. Izvajamo projekt BeeTAD, v okviru katerega vzdržujemo travnik za čebelje družine.

TAD Pharma GmbH

Heinz-Lohmann-Straße 5
27472 Cuxhaven