Kazahstan

Krkino predstavništvo v Kazahstanu je bilo ustanovljeno leta 1994, izdelki pa so bili na trgu na voljo že prej. Leta 2012 smo ga preoblikovali v podjetje, ki se danes uvršča med 20 najboljših farmacevtskih podjetij v državi. Zaposlujemo skoraj 100 ljudi, imamo lasten prodajni oddelek in dobro organizirano distribucijsko mrežo.

Krka je vodilno farmacevtsko podjetje na tem trgu. Podpiramo strokovni napredek zaposlenih in si prizadevamo širiti znanje med zdravstvene delavce, naše partnerje. Zato redno organiziramo simpozije in sodelujemo na različnih znanstvenih konferencah in seminarjih, na katere povabimo domače in tuje znanstvenike.

Ponudba zdravil na recept zajema zdravila za zniževanje krvnega tlaka (perindoprili, sartani), zdravila za zniževanje holesterola (statini), zdravila za zdravljenje bolezni, povezanih z želodčno kislino (zaviralci protonske črpalke, bizmut), in antibiotike. Vsi izdelki so rezultat Krkinega inovativnega pristopa k razvoju in proizvodnji zdravil. Podpiramo tudi klinične raziskave s Krkinimi izdelki ter pri tem sodelujemo z neodvisnimi zdravstvenimi delavci v državi.

Izdelki za srce in ožilje ter prebavila so vodilni med zdravili na recept. V ponudbi izdelkov brez recepta imamo zdravila za kašelj, vneto žrelo in zamašen nos ter neopioidne analgetike in encimske pripravke, vodilno vlogo pa imajo zdravila rastlinskega izvora za zdravljenje kašlja ter skupina vitaminskih izdelkov za odrasle in otroke.

Krka ponuja sodobna zdravila, proizvedena po najvišjih evropskih standardih. Pri tem sledi svojim strateškim ciljem: zagotavljati bogato ponudbo cenovno dostopnih visokokakovostnih zdravil za najbolj razširjene bolezni današnjega časa, prva uvajati na trg nova generična zdravila, podpirati zdravstvene delavce in sodelovati pri doseganju skupnega cilja – živeti zdravo življenje.

LLC “KRKA Kazakhstan”

Business center «Koktem Square», Microdistrict Koktem 1, building 15A, office 601,
050040 Almaty city