Češka republika

Krkina zgodba na Češkem se je začela v začetku 90. let prejšnjega stoletja, ko je bilo ustanovljeno predstavništvo v Pragi. Na trg smo kot prvo generično farmacevtsko podjetje vstopili po političnih spremembah.

Prvi smo leta 1992 ponudili enalapril za zdravljenje hipertenzije. Z njim je Krka postala izjemno prepoznavna, omenjeno zdravilo pa eno od najuspešnejših Krkinih izdelkov na Češkem. S to uspešno zgodbo smo pridobili prepoznavnost in ugled med domačimi zdravniki.

Posvečamo se predvsem kardiologiji, gastroenterologiji, psihiatriji in lajšanju bolečine in smo eden od najbolj zanesljivih partnerjev pri promociji visokokakovostnih generičnih zdravil z dodano vrednostjo. Več kot 80 % prodaje ustvarimo z zdravili na recept.

Med izdelki brez recepta so v ospredju izdelki za lajšanje bolečine (Nalgesin), zdravljenje prehladnih obolenj (Herbion islandski lišaj, Herbion bršljan, Septanazal, Septolete) in zdravljenje bolezni prebavil (Nolpaza Control).

Leta 2012 smo uvedli tudi lastne blagovne znamke veterinarskih izdelkov. Najpomembnejše so Fypryst, Dehinel, Selehold, Milprazon in Enroxil.

Krka velja na Češkem za zaupanja vredno farmacevtsko podjetje. Zdravstveni organi, zdravstveni delavci in bolniki vidijo v nas dolgoletnega in zanesljivega partnerja. Po prodaji se uvrščamo med 20 najboljših podjetij, zadnji dve leti pa smo bili med tremi najboljšimi podjetji po prodanih enotah in številu bolnikov. Skoraj 1 milijon bolnikov (desetina prebivalstva) uporablja vsaj en Krkin izdelek na dan.

KRKA ČR, s. r. o.

Sokolovská 192/79
186 00 Prague 8-Karlín