Bolgarija

Krka je na bolgarski trg vstopila leta 1991 z deksametazonom, Efloranom, Cordaronom, Ciprinolom in Pikovitom. Prve blagovne znamke, ki smo jih promovirali, so bile Ciprinol, Nolicin in Enap.

Predstavništvo, v katerem so bili najprej zaposleni trije strokovni sodelavci, je bilo ustanovljeno maja 1996, leta 2013 pa smo ga preoblikovali v podjetje. Leta 1997 smo z letno prodajo prvič dosegli 1 milijon evrov, leta 2020 pa smo presegli 25 milijonov evrov.

Najpomembnejša so zdravila za zdravljenje srčno-žilnih bolezni, sledijo zdravila za zdravljenje bolezni prebavil, lajšanje bolečine in zdravljenje bolezni osrednjega živčevja. V ponudbi imamo tudi izdelke brez recepta in veterinarske izdelke.

V naši ekipi je 70 ljudi, večina se jih ukvarja z marketingom. Po količinski prodaji zdravil na recept se uvrščamo na drugo mesto, tik za domačim proizvajalcem. Po vrednostni prodaji smo med petimi najboljšimi proizvajalci generičnih zdravil na trgu. Krka Bolgarija velja za farmacevtsko podjetje, ki ponuja visokokakovostna in obenem cenovno dostopna zdravila, t. i. zlati standard. S trdim delom in modrimi odločitvami sta naša ekipa in celotno podjetje stalno rasla vse od začetka. Za Krkino zgodbo o uspehu so ljudje – naša ekipa in naši partnerji – ter naša neusahljiva želja, da bi se vsak dan razvijali in bili čim boljši.

KRKA Bulgaria EOOD

Business Park Sofia 1 tr.
building 5, entr. A, ground floor
1766 Sofija