12. 6. 2016

Tradicionalno srečanje krkašev na Krkinem dnevu

4 min. branja

Novo mesto, 11. junij 2016 – Na tradicionalnem Krkinem dnevu se je letos zbralo več kot 2000 zaposlenih, njihovih partnerjev in otrok. Krkaši so se družili na športno-zabavnem srečanju, ki se je dopoldan odvijalo na igriščih na novomeški Loki, popoldne pa nadaljevalo na jasi na Otočcu.

Uvod v Krkin dan so bila športna tekmovanja, ki so dopoldan potekala na športnih igriščih na Loki. Krkini športniki so se pomerili v odbojki, pikadu, orientacijskem teku, mnogoboju in košarki, popoldan pa na Otočcu še v veslanju in tako prispevali še zadnje točke v sklopu izbire najboljšega sektorja v športni rekreaciji. Nekateri krkaši so se udeležili pohoda po senčnih poteh ob reki Krki iz Ločne do Otočca. Za rekreativne kolesarje pa so organizirali dve kolesarski turi. V športnih dejavnostih je sodelovalo okoli 800 krkašev.

Za otroke sodelavcev so na Loki skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije organizirali zabavno Mini Piko olimpijado. Sodelovali so v pravem olimpijskem protokolu z olimpijsko himno, baklo in zastavo, in se pomerili v štafetnih in družabnih igrah. Sicer pa so za otroke, stare od 3 do 10 let, na prizorišču športnih tekmovanj organizirali tudi varstvo. Na jasi pa so za otroke organizirali pravi zabaviščni park z napihljivimi igrali, otroško animacijo, čarovnikom, delavnicami in poslikavami obraza. V planetariju so lahko spoznali tudi skrivnostni svet vesolja, družbo pa sta jim delala Zajec, maskota Košarkarskega kluba Krka, in medo Tedo, maskota Term Krka.

Dopoldanski športni del se je ob 13. uri nadaljeval s kosilom v prireditvenem šotoru na jasi na Otočcu. Tam so razglasili zmagovalce tekmovanja Izbiramo najboljši sektor v športni rekreaciji ter naj športnico in naj športnika. Letos sta ta naziv prejela sodelavca Bernarda Perko in Robert Turk. Plaketo za življenjsko delo na področju športa je letos prejela Cvetka Mervar, plakete za posebne športne dosežke v minuli športni sezoni pa so prejeli Marko Mihelič, Andrej Petkovič in Aljaž Kulovec za zmago na evropskem prvenstvu v raftingu.

Tudi najboljšim ekipam v tekmovalnem delu so v skladu s tradicijo podelili pokale. Krkin cilj je v prvi vrsti množičnost, tako pri tekmovanjih kot pri rekreaciji, zato se pri rezultatih že tradicionalno točkuje tudi številčna udeležba sodelavcev. Pokale so tako prejeli trije programi z največjo množičnostjo na športnih aktivnostih, prav tako pa so prejele pokale najboljše ekipe v tekmovalnem delu. Najboljši program v obeh kategorijah so Skupne službe družbe, ki so prejele veliki prehodni pokal.

Za zabavo sodelavcev in njihovih družinskih članov so na otoški jasi skrbeli člani skupine Čuki, program pa so popestrili člani akrobatske skupine Dunking devils in navijaška skupina Krkice.

Krka se lahko pohvali, da med njenimi sodelavci potekajo organizirane športno-rekreativne aktivnosti že več kot štiri desetletja ̶  najprej pod okriljem športnega društva Krka, nato pa pod samostojnim društvom Trim klub Krka. Sodelavci se udeležujejo rekreativnih aktivnosti in tekmovanj, organiziranih v Trim klubu Krka, istočasno pa so aktivni na različnih rekreativnih tekmovanjih po Sloveniji. Še posebej dejavni so na delavskih športnih igrah v Novem mestu, kjer dosegajo najvišja mesta, v skupni uvrstitvi pa je Krka praviloma prva, letos že 31. leto zapored.

Vodstvo podjetja je tovrstnim aktivnostim delavcev že od vsega začetka nudilo vso podporo. Zaveda se namreč, da s športno aktivnostjo zaposleni ohranijo zdravje in vitalnost ter tako veliko lažje opravljajo delovne obveznosti. Vpeljane so različne rekreativne in korektivne dejavnosti pod strokovnim vodstvom Krkinih in zunanjih sodelavcev. V pestri ponudbi različnih aktivnosti se tako tedensko rekreira okoli 1400 sodelavk in sodelavcev.