10. 6. 2018

Krkini športniki uspešno zaključili še eno športno sezono

4 min. branja

Novo mesto, 9. junij 2018 – Na tradicionalnem Krkinem športnem dnevu na igriščih športnega parka na Loki so se Krkini sodelavci tudi letos pomerili v različnih športih. Udeležili so se ga številni športni navdušenci pa tudi navijači. Nekateri so se ob tej priložnosti udeležili dveh pohodov, ljubitelji kolesarstva pa so lahko izbirali kar med tremi kolesarskimi rutami. Za najmlajše so tudi letos organizirali Piko olimpijado, ki so ji pridružili še smučarske skoke na mini Planici. Najboljšim ekipam so podelili pokale, razglasili pa so tudi najboljšo športnico in športnika leta.

V sklopu tekmovanja Izbiramo najboljšo ekipo v športni rekreaciji so na Loki potekale zaključne tekme v odbojki, košarki in mnogoboju. Krkaši pa so se pomerili tudi v pikadu, orientacijskem teku in veslanju. Za ljubitelje hoje so letos organizirali kar dva pohoda – lažjega, primernega tudi za otroke, in nekoliko zahtevnejšega, za hitrejše pohodnike. Oba sta se začela in zaključila v športnem parku, kjer so pohodniki nato spremljali zaključne športne obračune. Za rekreativne kolesarje so organizirali kar tri kolesarske izlete, dva po dolenjski trasi, enega pa iz Ljubljane do športnega parka na Loki. V športnih dejavnostih je sodelovalo okoli 800 krkašev.

Za otroke sodelavcev so na Loki skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije organizirali zabavno Piko olimpijado in Mini Planico. Sodelovali so v pravem olimpijskem protokolu z olimpijsko himno, baklo in zastavo, in se pomerili v štafetnih in družabnih igrah ter skokih na smučeh. Sicer pa so za otroke, stare od 3 do 10 let, na prizorišču športnih tekmovanj organizirali tudi varstvo. Družbo pa sta jim delala tudi Krkina maskota mucek Piko in maskota Term Krka medo Tedo. Tako krkaši kot njihovi otroci pa so se lahko odločili za vožnjo s čolnom ali supom po reki Krki. Na stojnici Term Krka pa so nudili masažo rok in meritev kožne gube, brezplačno pa so krkaši lahko dobili tudi nasvete o pomenu gibanja in zdrave prehrane ter priporočljivega kalorijskega vnosa.

Tekmovanja so popestrili tudi s pestrim programom. Med tekmami so tekmovalce in navijače s svojim nastopom navduševala športna akrobata Flipping art. Krkinim športnikom pa se je pridružil tudi Žan Košir, eden izmed najboljših deskarjev v alpskih disciplinah na snegu (bronasta medalja Pjongčang 2018).

Najboljšim ekipam v tekmovalnem delu so v skladu s tradicijo podelili pokale. Krkin cilj je v prvi vrsti množičnost, tako pri tekmovanjih kot pri rekreaciji, zato se pri rezultatih že tradicionalno točkuje tudi številčna udeležba sodelavcev. Pokale so tako prejeli trije programi z največjo množičnostjo na športnih aktivnostih, prav tako pa so prejele pokale najboljše ekipe v tekmovalnem delu. Najboljši program v obeh kategorijah so bili sodelavci Skupnih služb družbe, ki so prejeli veliki prehodni pokal. Naziv športnik leta pa sta letos prejela sodelavca Bernarda Perko iz Sektorja za informacijske tehnologije in telekomunikacije ter Robert Turk iz Službe za varnost in zdravje pri delu.

Krka se lahko pohvali, da med njenimi sodelavci potekajo organizirane športno-rekreativne aktivnosti že več kot štiri desetletja ̶  najprej pod okriljem športnega društva Krka, nato pa pod samostojnim društvom Trim klub Krka. Sodelavci se udeležujejo rekreativnih aktivnosti in tekmovanj, organiziranih v Trim klubu Krka, istočasno pa so aktivni na različnih rekreativnih tekmovanjih po Sloveniji. Še posebej dejavni so na delavskih športnih igrah v Novem mestu, kjer dosegajo najvišja mesta, v skupni uvrstitvi pa je Krka praviloma prva, letos že 34. leto zapored.

Vodstvo podjetja se zaveda, da s športno aktivnostjo zaposleni ohranijo zdravje in vitalnost ter tako veliko lažje opravljajo delovne obveznosti. Zato zaposlenim omogoča udeležbo na različnih rekreativnih in korektivnih dejavnostih pod strokovnim vodstvom Krkinih in zunanjih sodelavcev. V pestri ponudbi različnih aktivnosti se tako tedensko rekreira okoli 1400 sodelavk in sodelavcev.