9. 3. 2020

Krkini smučarji in pohodniki v Kranjski Gori

2 min. branja

Kranjska Gora, 7. marec 2020 – Na Krkinem zimskem športnem dnevu se je letos pod Vitrancem zbralo 230 Krkinih smučarjev in njihovih otrok ter 130 pohodnikov. Smučarji in deskarji so se pomerili v veleslalomu, pohodniki pa so se odpravili v Tamar. Krkina rekreativna tekmovanja in rekreacije se sicer odvijajo skozi vse leto, z udejstvovanjem pa zaposleni prispevajo k zbiranju točk za posamezno poslovno enoto, ki jim lahko prinese posebni pokal za množičnost udeležbe.

Poleg uspehov na tekmah in športne dejavnosti je najpomembneje to, da zaposleni z druženjem na športnih dogodkih gradijo dobre odnose in krepijo svoje zdravje. V skladu s trenutno situacijo smo se na dogodek odpravili odgovorno in v skrbi za zdravje poskrbeli tudi za preventivne ukrepe – tako ob vstopu na avtobuse kot ob prijavi in na kosilu smo poskrbeli, da so si vsi prisotni razkužili roke.

Krkina rekreativna tekmovanja in rekreacije se odvijajo skozi celo leto, z udejstvovanjem pa zaposleni prispevajo k zbiranju točk za posamezni sektor. Sektor z največ zbranimi točkami v enem letu na poletnem športnem dnevu, ki je vrhunec vseh Krkinih športnih aktivnosti, prejme posebni pokal za množičnost udeležbe.

Krkino vodstvo se zaveda pomena športne aktivnosti za zdravje in vitalnost zaposlenih, zato ni naključje, da organizirana športna rekreacija v Krki poteka že več kot štiri desetletja. Ključno vlogo pri športnih dejavnostih krkašev ima Trim klub Krka, ki ima trenutno 2340 članov. Njegove dejavnosti so usmerjene v skrb za redno športno rekreacijo zaposlenih, organizacijo tekmovanj in srečanj ter nastopov Krkinih športnikov na prireditvah zunaj podjetja.

Redne tedenske vadbe se udeležuje več kot 2000 krkašev. Vadb se lahko udeležujejo tudi upokojeni sodelavci. V zadnjih letih se tako zaradi ozaveščenosti o pomenu redne telesne vadbe za zdravje kot tudi zaradi raznolikosti in obsežnosti ponudbe rekreacije, primerne za vsa življenjska obdobja, udeležba vidno povečuje.

Vse dejavnosti potekajo po strokovnim vodstvom Krkinih in zunanjih sodelavcev. Krkaši se redno udeležujejo rekreativnih tekmovanj tudi drugod po Sloveniji. Udeležujejo se tudi delavskih športnih iger v Novem mestu, kjer dosegajo najvišja mesta, v skupni uvrstitvi pa Krka praviloma zaseda prvo mesto.