17. 6. 2018

Krkin dan – tradicionalno srečanje krkašev

3 min. branja

Novo mesto, 16. junij 2018 – Teden dni po Krkinem športnem dnevu so krkaši organizirali še družabno srečanje krkašev, poimenovano Krkin dan. Na jasi na Otočcu se je zbralo skoraj 2300 zaposlenih, njihovih partnerjev in otrok. To je bil dan dobrega razpoloženja in veselja, na katerem so vsi prisotni lahko izbirali med številnimi zabavnimi dejavnostmi tako za otroke kot odrasle.

Srečanja krkašev imajo dolgoletno tradicijo. Da je prav druženje tisto, ki med zaposlenimi spleta trdne vezi, v Krki vedo že od ustanovitve. Zato že več kot šest desetletij ob poslovanju veliko pozornosti namenjajo tudi skrbi za dobre medsebojne odnose. Zavedajo se namreč, da je le z dobrimi in odprtimi medčloveškimi odnosi mogoče poslovno uspešnost združevati s svojim temeljnim poslanstvom živeti zdravo življenje.

Tudi to soboto so za sodelavce in njihove družinske člane pripravili številne zabavne aktivnosti, poskrbeli pa so tudi za pogostitev. Za dobro razpoloženje je skrbela skupina Čuki, z energijo pa so krkaše napolnili akrobati iz skupine Dunking Devils. Otoška jasa se je spremenila v pravi zabaviščni park z napihljivimi igrali, čarovnikom, ustvarjalnimi delavnicami in poslikavami obraza. Za otroke sodelavcev so skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije organizirali tudi mini Piko olimpijado in Mini Planico, kjer so najmlajši sodelovali v pravem olimpijskem protokolu z olimpijsko himno, baklo in zastavo, in se pomerili v štafetnih in družabnih igrah.

Krkašem so se na srečanju pridružili tudi Žan Košir, eden izmed najboljših deskarjev v alpskih disciplinah na snegu (bronasta medalja Pjongčang 2018),  namiznoteniški igralec Bojan Tokić, ki je Slovenijo zastopal na poletnih OI v Pekingu leta 2008, ter vodja olimpijske reprezentance Pjongpčang 2018 in nekdanji smučarski skakalec Franci Petek.

Druženje zaposlenih je pomemben del Krkine kulture. Krkaši se radi družijo tudi v prostem času, kar dokazuje ne le, da se enkrat na leto več kot 2000 sodelavcev in njihovih bližnjih zbere na jasi na Otočcu in da se jih več kot 800 pomeri v različnih športih na športnih dnevih, ampak tudi številna druga druženja. Srečujejo se na tudi na dnevu Krkinih priznanj, kjer se srečajo krkaši-jubilanti ter naj sodelavci, naj vodje in naj predlagatelji inovacij in koristnih predlogov, na novoletnih srečanjih po organizacijskih enotah in drugih druženjih, kot so srečanja invalidov, krvodajalcev, gasilcev, športnikov in drugih. Tradicionalno organizirajo tudi srečanje upokojenih sodelavcev.

K utrjevanju medsebojnih vezi med sodelavci je zagotovo prispevala tudi Krkina družbeno odgovorna akcija V skrbi za vaše zdravje skupaj osvajamo vrhove, v okviru katere so za sodelavce organizirali pohode po 15 Krkinih pohodniških poteh, ki so jih označili in uredili skupaj s Planinsko zvezo Slovenije. Dobre medčloveške odnose pa v Krki gradijo tudi z dobrodelno akcijo Krkin teden humanosti in prostovoljstva, v kateri je v šestih letih sodelovalo več kot 7000 krkašev prostovoljcev.

Da je druženje res del Krkine kulture, ne nazadnje potrjuje tudi ustanovitev Krkinega društva upokojencev, ki se radi in v velikem številu družijo med seboj še potem, ko so že prenehali z delom v Krki.