11. 6. 2017

Krkaši so se tudi letos zbrali na športnem dnevu

3 min. branja

Novo mesto, 10. junij 2017 – Vsakoletni Krkin športni dan je v športni park na Loki privabil številne športne navdušence pa tudi navijače. Na igriščih so se krkaši, željni kar najboljših rezultatov, pomerili v različnih tekmah. Nekateri so se ob tej priložnosti udeležili pohoda, ljubitelji kolesarstva pa so se podali na kolesarski izlet. Za najmlajše so tudi letos organizirali Piko olimpijado. Najboljšim ekipam so podelili pokale, razglasili pa so tudi najboljšo športnico in športnika leta.

V sklopu tekmovanja Izbiramo najboljšo ekipo v športni rekreaciji so na Loki potekale zaključne tekme v odbojki, košarki in mnogoboju. Krkaši pa so se pomerili tudi v pikadu, orientacijskem teku in veslanju. Za ljubitelje hoje so letos organizirali kar dva pohoda – lažjega, primernega tudi za otroke, in nekoliko zahtevnejšega, za hitrejše pohodnike. Oba sta se začela in zaključila v športnem parku, kjer so pohodniki nato spremljali zaključne športne obračune. Za rekreativne kolesarje so organizirali kolesarski izlet, ki je poteka po dolenjski trasi, dolgi 135 kilometrov, nekaj sodelavcev pa je na športni dan prikolesarilo iz Ljubljane. V športnih dejavnostih je sodelovalo okoli 800 krkašev.

Za otroke sodelavcev so na Loki skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije organizirali zabavno Mini Piko olimpijado. Sodelovali so v pravem olimpijskem protokolu z olimpijsko himno, baklo in zastavo, in se pomerili v štafetnih in družabnih igrah. Sicer pa so za otroke, stare od 3 do 10 let, na prizorišču športnih tekmovanj organizirali tudi varstvo. Družbo pa so jim delali Zajec, maskota Košarkarskega kluba Krka, in medo Tedo, maskota Term Krka in olimpijska maskota Foksi.

Tekmovanja so popestrili tudi s pestrim programom. Med tekmami so tekmovalce in navijače s svojim nastopom navduševali člani športne akrobatske skupine Dunk Kings in članice Mažoretnega kluba Takt. Krkinim športnikom pa se je pridružil tudi Tomaž Razinger, bivši kapetan hokejske reprezentance in vodja navijaškega letala Pjongčang 2018. 

Najboljšim ekipam v tekmovalnem delu so v skladu s tradicijo podelili pokale. Krkin cilj je v prvi vrsti množičnost, tako pri tekmovanjih kot pri rekreaciji, zato se pri rezultatih že tradicionalno točkuje tudi številčna udeležba sodelavcev. Pokale so tako prejeli trije programi z največjo množičnostjo na športnih aktivnostih, prav tako pa so prejele pokale najboljše ekipe v tekmovalnem delu. Najboljši program v obeh kategorijah so bili sodelavci Oskrbe z izdelki, ki so prejeli veliki prehodni pokal. Naziv športnik leta pa sta letos prejela sodelavca Bernarda Perko iz Sektorja za informacijske tehnologije in telekomunikacije ter Simon Gradišar iz obrata za proizvodnjo trdnih oblik zdravil Notol. 

Krka se lahko pohvali, da med njenimi sodelavci potekajo organizirane športno-rekreativne aktivnosti že več kot štiri desetletja ̶  najprej pod okriljem športnega društva Krka, nato pa pod samostojnim društvom Trim klub Krka. Sodelavci se udeležujejo rekreativnih aktivnosti in tekmovanj, organiziranih v Trim klubu Krka, istočasno pa so aktivni na različnih rekreativnih tekmovanjih po Sloveniji. Še posebej dejavni so na delavskih športnih igrah v Novem mestu, kjer dosegajo najvišja mesta, v skupni uvrstitvi pa je Krka praviloma prva, letos že 32. leto zapored.

Vodstvo podjetja se zaveda, da s športno aktivnostjo zaposleni ohranijo zdravje in vitalnost ter tako veliko lažje opravljajo delovne obveznosti. Zato zaposlenim omogoča udeležbo na različnih rekreativnih in korektivnih dejavnostih pod strokovnim vodstvom Krkinih in zunanjih sodelavcev. V pestri ponudbi različnih aktivnosti se tako tedensko rekreira okoli 1400 sodelavk in sodelavcev.