5. 1. 2021

Krka darovala finančna sredstva za prizadete ob potresu na Hrvaškem

2 min. branja

Novo mesto, 5. januar 2021 – Tovarna zdravil Krka, d. d., Novo mesto je donirala 25.000 EUR oz. 189.000 HRK (hrvaških kun) humanitarne pomoči za pomoč pri odpravi posledic nedavnega potresa na Hrvaškem. Za prizadete v potresu pa je namenila tudi izdelke brez recepta v vrednosti 3.000 EUR.

Ob nedavnem hudem potresu na Hrvaškem, ki je najbolj prizadel območje Petrinje, Gline in Siska ter povzročil veliko materialno škodo, smo se s pomočjo prizadetim ljudem odzvali tudi v Krki. Za odpravo posledic te naravne nesreče smo 4. januarja 2021 Rdečemu križu Slovenije nakazali donacijo v višini 25.000 EUR oz. 189.000 HRK. Dodali pa smo še nekatere izdelke brez recepta v vrednosti 3.000 EUR. S tem dejanjem želimo prispevati k čim prejšnji obnovi poškodovanih objektov na prizadetem območju in pomagati prizadetim v potresu.

Predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič je ob tem poudaril: »Družbena odgovornost je ena temeljnih Krkinih usmeritev. Z našimi izdelki in storitvami prispevamo k boljšemu zdravju prebivalstva, hkrati pa s posluhom in odgovornostjo do vseh ljudi in živih bitij pomagamo v skrbi za zdravo in bolj kakovostno življenje ljudi. Tako smo se tudi tokrat odločili prebivalcem Hrvaške, ki so se zaradi naravne nesreče znašli v stiski, nemudoma pomagati. Zavedamo se namreč, da je v teh časih, ki jih zaznamuje tudi epidemija koronavirusa, človekoljubna pomoč za odpravo posledic ključna.«

Skrb za sočloveka je del Krkine podjetniške kulture in je vtkana v njen vsakdanjik. Tako ob svoji osnovni dejavnosti, ki je proizvodnja življenjsko potrebnih zdravil, nikoli ne pozabimo na človeka, ki mu na eni strani namenjamo dosežke svojega dela in razvoja, obenem pa si z veliko odgovornostjo in predanostjo prizadevamo za napredek družbenega okolja. Svojo odgovornost do širše družbene skupnosti vedno znova potrjujemo tudi s humanitarnimi donacijami ob naravnih in drugih nesrečah.

Na Hrvaškem, ki je eden Krkinih ključnih trgov, smo prisotni že desetletja. V bližini Zagreba, v Jastrebarskem, pa imamo od leta 2005 tudi lastni proizvodno-distribucijski center.