27. 3. 2024

Znani so Krkini talenti leta 2023

3 min. branja

V Krki smo tudi letos izbrali tri odlične mlade posameznike, uspešne na športnem in kulturnem področju, ter jim podelili priznanje Krkin talent leta 2023. Prejeli so jih Tjaž Djaip Bartolj iz Atletskega kluba Krka Novo mesto, Val Hribar iz Košarkarskega kluba Krka in Iza Simona Udovč iz Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto. Krkina priznanja za športne ali kulturne dosežke je prejelo 15 mladih članov društev in ustanov. Sedmim zaslužnim posameznikom pa smo za izjemen prispevek k razvoju in delovanju društva ali ustanove, dolgoletno uspešno, predano in ustvarjalno delo, spodbujanje k sodelovanju in spoštovanju, aktivno vlogo pri predajanju znanja in vrednot mladim ter dejavno predstavljanje sponzorja podelili posebne zahvale. Poleg tega smo tudi letos razglasili Krkino super punco in Krkinega super fanta leta. To sta postala Nika Drkušić iz Odbojkarskega kluba TPV Volley Novo mesto in Nejc Peterlin iz Kolesarskega kluba Adria Mobil Novo mesto.

Krkini talenti leta 2023

TJAŽ DJAIP BARTOLJ, Atletski klub Krka Novo mesto

IZA SIMONA UDOVČ, Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto, Novomeški simfonični orkester

VAL HRIBAR, Košarkarski klub Krka – Telekom

Tema letošnjega srečanja Krkinih sponzorirancev je bila agilnost oziroma gibkost, ki jo potrebujemo tako v poslovnem svetu kot tudi v športu in kulturi. Gre za hitro odzivnost, prilagodljivost in doseganje rezultatov. V slavnostnem nagovoru je Matevž Šuštaršič, član Atletskega kluba Krka Novo mesto in prejemnik priznanja Krkin talent leta 2018, poudaril: »Na vaši poti vas bo presenetilo ogromno stvari, naj bodo to poškodbe ali kakšne druge težave, s katerimi se boste soočili. Tu je sposobnost za hitro prilagajanje zelo pomembna. Biti agilen pomeni biti mentalno prisoten, sposoben hitro razmišljati in se odzivati na nepredvidljive spremembe igre. To je ključna veščina, ne samo na športnem igrišču, ampak tudi v življenju.« Kako pomembna je za uresničevanje ciljev, so mladi predstavniki društev, klubov in drugih ustanov danes spoznali tudi prek uspešnih zgodb nagrajencev in osrednje gostje prireditve Pie Babnik, ene najperspektivnejših mladih golfistk na svetu.

Kot je na srečanju povedala Ljudmila Kastelec iz Službe za odnose z javnostmi, v Krki podpiramo predvsem klube in ustanove, ki v svoje vrste privabljajo številne mlade ter jih z vzgojo in prostovoljnim delom usmerjajo k zdravemu življenjskemu slogu, timskemu duhu, vztrajnosti in zdravi zmagovalni miselnosti. Da bi skupaj krepili te vrednote, pomembne za napredek vsake družbe, smo predstavnike klubov in društev že osmič pozvali, da v svojem okolju poiščejo uspešne posameznike, stare do 18 let, ki se lahko pohvalijo z vrhunskimi dosežki.

KRKA-Sponzoriranci-27-3-2024-83-w825
Z leve proti desni: Ljudmila Kastelec iz Službe za odnose z javnostmi, Krkini talenti Tjaž Djaip Bartolj, Val Hribar in Iza Simona Udovč ter Krkin predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič

POVEZANE VSEBINE