6. 3. 2016

Želja po rekreaciji in tekmovalni duh združila 275 krkašev

2 min. branja

Tudi letošnjo zimo je pod Vitrancem potekal Krkin tradicionalni zimski športni dan. Skrb za zdravje in želja po rekreaciji ter tekmovanju je na in ob kranjskogorski strmini zbrala smučarje, pohodnike in navijače. Športni dogodek v organizaciji Trim kluba Krka je sodil v sklop tekmovanj za najboljši Krkin sektor v športni rekreaciji.

Želja po rekreaciji in tekmovalni duh združila 275 krkašev

Krkine sodelavke, sodelavci in njihovi otroci smo se pomerili v veleslalomu in deskanju na snegu, del pa se nas je podalo na pohod v dolino Tamar. Skupaj se nas zbralo 275. Poleg uspehov na tekmi in uspešnega napenjanja pohodnih mišic pa je najpomembneje to, da zaposleni s tem gradimo dobre odnose, smo s skrbjo za zdravje zgled ostalim in tako krepimo Krkine vrednote.

Krkina rekreativna tekmovanja in rekreacije se odvijajo skozi celo leto, z udejstvovanjem pa zaposleni prispevajo k zbiranju točk za posamezni sektor. Sektor z največ zbranimi točkami v enem letu na poletnem športnem dnevu, ki je vrhunec vseh Krkinih športnih aktivnosti, prejme posebni pokal za množičnost udeležbe.

V Krki smo ponosni, da je organizirana športna rekreacija med zaposlenimi prisotna že več kot štiri desetletja. Leta 1971 je bilo ustanovljeno Kulturno, prosvetno, športno in rekreativno društvo Krka, danes pa te dejavnosti potekajo pod okriljem samostojnega društva Trim klub Krka.

Vodstvo podjetja se zaveda pomena športne aktivnost za zdravje in vitalnost zaposlenih, zato športne dejavnost podpira že od začetka. Rekreativne dejavnosti v Krki tako potekajo pod strokovnim vodstvom Krkinih in zunanjih sodelavcev. Krkaši se redno udeležujemo rekreativnih tekmovanj tudi drugod po Sloveniji. Najbolj množično se odpravimo na delavske športne igre v Novem mestu, kjer dosegamo najvišja mesta, v skupni uvrstitvi pa Krka praviloma zasede prvo mesto.